CHP Pati Sözcüsü Öztrak’dan, Erdoğan’a rezerv cevabı; İtiraf etti, şimdi nasıl sattığını söyleyecek

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın rezervlerinin pandemi sürecinde harcandığı söylemine ilişkin, “Nihayet sattığını itiraf etti şimdi nasıl sattığını söyleyecek.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın rezervlerinin pandemi sürecinde harcandığı sözlerine ilişkin, “Bu çok önemli bir itiraftır. Nihayet sattığını itiraf etti şimdi nasıl sattığını söyleyecek.” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili ve Ekonomi Heyeti Başkanı Faik Öztrak, Nevşehir’de Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Sonrasında değerlendirmelerde bulunan Öztrak; “Şu ana kadar bu ülkeyi yönetenler pandemi sonrasını düşünmemişler. Bu işleri krediyle idare ederiz, bu da gelir geçer mantığıyla götürmüşler.” dedi. Öztrak, pandeminin bir dünya savaşı gibi olduğunu belirterek, “Dünya savaşından kendi varlıklarını en iyi koruyabilen ülkeler galip olarak çıkıyor.” diye konuştu.

REZERVLERİN NASIL SATILDIĞINI İTİRAF EDECEK

Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki grup toplantısında Merkez Bankası’nın rezervlerinin pandemi sürecinde hukuka uygun şekilde harcandığı söylemine yönelik şöyle konuştu:

“Nihayet sattığını itiraf etti, şimdi nasıl sattığını söyleyecek. Nasıl harcadılar, yöntem ne oldu, neden hiç ihale yapmadılar?

Eskiden Merkez Bankası’nın sayfasında ihaleleri görürdük.

Ey merkez bankası, kime sattın? O sattığın hazineyse o hazine kamu bankalarına bu dövizleri nasıl verdi?

Akşam bunun Türk Lirası karşılıkları nasıl döndü?”

MERKEZ BANKASI BÖYLE GİDERSE DÜNYADA EN YÜKSEK FAİZİ VERİR

Öztrak, Merkez Bankası rezervlerinin yerine konulmasının “Faizleri çok yüksek tutarak ve yurtiçi ve yurt dışındaki yatırımcılara güven verecek bir program ortaya koyarak” mümkün olduğunu belirtti. Öztrak, “İlkini yaptılar. Dünyanın en yüksek 10. Faizini veriyor Merkez Bankası ama ikincisine dair bir adım yok böyle giderse dünyanın en yüksek birinci faizini verir Merkez Bankası.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir