Maltepe Belediyesi işçileri greve çıktı

Maltepe Belediyesi’nde çalışan bin 588 işçi greve çıktı. DİSK’e bağlı Genel -İş Sendikası’na üye işçilerin grev kararını Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi yöneticileri açıkladı. Grev kararı Maltepe Belediyesi binasına asılırken, iş bırakan işçiler belediye önünde toplanarak eylem yaptı.

Sendika yöneticileri, “Maltepe Belediyesi, vermiş olduğu ciddiyetten uzak teklifleri ile sendikamıza ve belediye işçilerine ‘greve çıkın’ demiştir” derken, belediyenin yaptığı açıklamada, “En düşük 2 bin 800 TL alan emekçilerimizin ücretlerine ikramiyeler hariç yaklaşık yüzde 47 zam sonucunda net 4 bin 118 TL’ye çıkarma teklifimiz, sendika tarafından reddedilmiştir. Amacımız; bir yandan emekçilerimizin alın terine sahip çıkmanın yanı sıra Maltepe halkının vergileriyle oluşan bütçemiz ile ortaya konulan hizmet kalitesinin korunmasıdır” denildi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, altı aydır süren görüşmelerde idari ve sosyal maddelerde anlaşıldığını, maddi konularda uzlaşılamadığını ifade etti. Twitter’dan yazılı açıklama yayınlayan Kılıç, en düşük 2 bin 800 lira olan maaşın, ikramiyeler hariç yüzde 47 zamla net 4 bin 118 liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini ancak sendikanın reddettiğini dile getirdi.

İşçiler ise Kılıç’ın bu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bahsedilen zammın bin 400 işçiden yalnızca 23’ünü kapsadığını belirten Maltepe Belediyesi işçileri, “Yol, yemek, AGİ ve bir önceki sözleşmedeki seyyanen zam dahil 3 bin 600 ila 3 bin 700 lira arasında ücret alan işçiye 200-300 TL arasında zam teklif edildi. Her şey dâhil haliyle ücretler 4 bin lira bile olmuyor” dedi.

Sendikanın Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi, Kadıköy Belediyesi’nde 16 Şubat’ta greve çıkmış, 18 Şubat’ta sözleşme imzalanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir