Güvenlik soruşturmasından Kod 29’a: İşçiler eylemde

İzmir’de Valiliğin yaptığı güvenlik soruşturması nedeniyle ‘Kod 29’ gerekçe gösterilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkartılan 16 işçi, belediye önünde direnişe başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan DİSK üyesi 16 işçi, Valiliğin ‘güvenlik soruşturması’ kapsamında 20 Ekim 2020 tarihinde Kod 29 ile işten çıkarıldı.

BirGün gazetesinden Aycan KARADAĞ‘ın haberine göre; 4 aydır işsiz olan işçiler, belediye binası önünde direnişe başladı. DİSK yöneticileri ise belediye ile görüşmelerin sürdüğünü ve işçilerin tekrar işe alınması için adımlar atıldığını belirtti. İşçilerden Serkan İnan, belediyenin siyasi baskılara boyun eğdiğini belirterek, “Hiçbir hakkımızdan yararlanamıyoruz. Yargı süreci devam ediyor. İşçi olmamıza rağmen memur gibi güvenlik soruşturması uygulanıyor.

Belediye de siyasi baskıya boyun eğdi. Belediye başkanı Tunç Soyer ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştük. Sorunu çözüme kavuşturacaklarını söylediler. Bizler işlerimize geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. İşçilerden Orhan Yıldız da hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını değinerek şöyle konuştu:

“Yaşadığımız süreç hukuksuz bir süreç. Yargı kararları dinlenmiyor. Bizim tek isteğimiz hakkımız. İşe geri dönmek istiyoruz. Pandemi de işten çıkartmalar sözde yasak. Her yerde Kod 29 ile işten çıkartmalar yapılıyor. Biz de bu mağdurlardan biriyiz. Kod 29 öyle kötü bir şey ki başka yerde iş bulman imkânsız. O yüzden direnmekten başka bir şey elimizde yok. Direneceğiz, kazanacağız.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir