CHP’li Tutdere: Çalışma hayatını düzenleyen bakanlık kendi çalışanlarını mağdur ediyor

Example HTML page

Ek ders karşılığı çalışan emekçilere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Tutdere, mağduriyetlerin giderilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Ek ders karşılığı çalışan emekçilerin sesine kulak verin, kadro ve özlük hakları taleplerini karşılayacak adımları bir an önce atın, mağduriyetlerini giderin” dedi.

Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

‘5 BİN MESLEK ELEMANI MAĞDUR’

Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışan sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, psikolog, öğretmen, usta öğretici gibi 5 bin meslek elemanın mağdur olduğunu ifade eden Tutdere, “Çalışma hayatını düzenleyen Bakanlık, kanunların arkasından dolanarak kendi çalışanlarını mağdur ediyor” ifadelerini kullandı.

Tutdere, ek ders meslek çalışanlarının statü belirsizliği nedeniyle herhangi özlük hakları bulunmadığını vurgulayarak, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, Anayasanın 50. Maddesinde sabit olan yıllık izin hakkı dâhil, askerlik izni, mazeret izni, doğum izni, süt izni gibi izinlerden mahrum durumdalar” şeklinde konuştu.

‘KADROLU ÇALIŞANLARIN ÜÇTE BİRİ KADAR MAAŞ ALIYORLAR’

Ek ders meslek çalışanlarının maaşlarındaki adaletsizliğe dikkat çeken Tutdere, “Ek ders meslek çalışanları kendileriyle aynı işi yapan kadrolu elemanların üçte biri ücretle, asgari ücretin altında kalan bir ücretle çalışmaya mahkûm bırakılıyor. Asgari ücretten sorumlu bakanlık bünyesinde binlerce sosyal hizmet çalışanı asgari ücretin altında maaş almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Tutdere, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na “Ek Ders Karşılığı çalışan meslek elemanlarının sesine kulak verin, kadro ve özlük hakları taleplerini karşılayacak adımları bir an önce atın, mağduriyetlerini giderin” çağrısı yaptı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir