Dolarda son durum

Dolar/TL yeni güne 6.09 seviyesinde başladı

Dolar/TL ABD Merkez Bankası’nın (Fed) olağanüstü 50 baz puan faiz indiriminin ardından ilk tepki olarak 6.0345’e kadar gerilese de indirime rağmen salgının ekonomik etkisine ilişkin endişelerle bu seviyelerde tutunamadı. Kur yeni güne 6.09 seviyesinde başladı.

Kur son 2 haftada sert satış baskısı altında kalmış ve bu haftaya Eylül 2018’den beri en yüksek seviye olan 6.2640’a yükselerek başlamıştı. Bu yükselişte Koronavirüs kaynaklı salgın endişesi ve son dönemde İdlib’de artangerilim belirleyici olmuştu.

Fed, ABD’yi Koronavirüs’ün etkilerinden korumak için dün olağanüstü bir adım atarak faiz indirdi. Ancak ABD borsaları ekonominin uzun süreli bir yavaşlamaya girdiği endişeleriyle sert geriledi.

Bazı analistler faiz indirim kararının Koronavirüs salgınının ekonomiyi yavaşlatacağı endişelerini giderecek yerde güçlendirdiğini ifade etti.

Hisse piyasası geçen hafta Koronavirüs ve İdlib’deki çatışmalar nedeniyle yüzde 9’un üzerinde, bankacılık endeksi ise yüzde 13’e yakın geriledikten sonra bu hafta toparlanmaya çalışıyor.

BIST’te geçen hafta cuma başlayan açığa satış yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam ederken piyasada ekonomi yönetiminin alabileceği adımlar da izlenmeye devam ediliyor

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir