Dikkat! Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji, Aydın ve Muğla için kuvvetli sağanak; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimleri için kuvvetli rüzgar; Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri için ise toz taşınımı uyarısı yaptı. Ayrıca, hava sıcaklığının batı kesimlerde 3-5 derece azalmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmede;

” Ülkemizin iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3-5 derece azalması öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Aydın ve Muğla’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir