Erdoğan’dan CHP’li Özkoç’a 1 milyon liralık tazminat davası

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Engin Özkoç hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan Özkoç, “TÜİK enflasyon sepetine ‘Cumhurbaşkanına muhalefet etmek’ kalemini de eklesin çünkü giderek bedeli ağırlaşıyor” dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve edepsiz açıklamaları nedeniyle, Engin Özkoç aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtık. Ayrıca ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan suç duyurusunda bulunduk” dedi.

CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN AÇIKLAMA

CHP’li Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmasına ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı.

Özkoç paylaşımında, “TÜİK enflasyon sepetine ‘Cumhurbaşkanına muhalefet etmek’ kalemini de eklesin çünkü giderek bedeli ağırlaşıyor” dedi.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, başsavcılığın “olağan internet taramasında”, 27’nci dönem milletvekili Engin Özkoç’un Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaşımda bulunduğun görüldüğü belirtilerek, “Paylaşımın video eklentisinde adı geçen milletvekilinin TBMM’de yaptığı basın açıklamasını yayımladığı tespit edilmiş olmakla, paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 sayılı TCK’nın 299’uncu maddesinde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek, 27’nci dönem milletvekili Engin Özkoç hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” denilmişti.

ÖZKOÇ NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan’ın AKP grup konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak sarf ettiği, “Kılıçdaroğlu, mevcut tutumuyla Esed’in Suriye’de, İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmaktır. Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla iftirayla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum, haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır haindir” sözlerine Özkoç’un yanıtı şöyle olmuştu: “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Özkoç’un bu açıklamaları ardından Meclis Genel Kurulu’nda gerginlik yaşanmış, AKP’li vekiller CHP’li milletvekillerine saldırmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir