Bekçi şiddeti hız kesmiyor ; Bu kez de kadına şiddet

Burdur’un Bucak ilçesinde N.A. adlı genç kadın, kendisini darp eden komşusu bekçi A.U. hakkında şikayette bulundu. Genç kadına şiddet uygulayan bekçi görevden uzaklaştırıldı, hakkında soruşturma başlatıldı

Burdur’un Bucak ilçesinde dün akşam N.A. adlı genç kadın, bekçi olan komşusu A.U. ile görüşmeye gittiğini ve darbedildiğini söyledi.

Önce Bucak Devlet Hastanesi’ne giden N.A. ardından polise başvurarak, A.U. hakkında şikayette bulundu.

Olayın ardından hukuki süreç başlatılırken, Bucak Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamayla genç kadını darp eden bekçi A.U.’nun görevden uzaklaştırıldığı, hakkında idari ve adli soruşturma başladığı duyuruldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, “Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğünde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapan A.U.’nun bir vatandaşımıza hakaret ve darp eyleminde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak A.U. hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, ayrıca görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili idari tedbirler alınmıştır” denildi.

AKP’nin kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere bekçilere silah kullanma dahil geniş yetkiler veren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi, muhalefet şerhine rağmen AKP ile MHP’nin oylarıyla TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilmişti. Bekçilere verilen yetkiler tartışmalara neden olurken, son günlerde bekçilerin şiddete karıştığı çok sayıda olay görülüyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir