Eyüpsultan Belediye Başkanvekili Cafer Parlak açıkladı: Eyüpsultan’da Yeni Projeler ile Sosyal Belediyecilik Güçleniyor…
Eyüpsultan Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında, sosyal hizmetler alanında yürütülen çalışmalar ve hayata geçirilecek yeni projeler paylaşıldı. Başkanvekili Cafer Parlak’ın gerçekleştirdiği 2027 Bütçe ve Performans Sunumu’nda, ailelere yönelik destekler ile yeni kent lokantası, emekliler lokalleri ve sosyal etkinlik merkezlerine ilişkin gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Eyüpsultan Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında, Başkanvekili Cafer Parlak tarafından 2027 Bütçe ve Performans Sunumu gerçekleştirildi. Parlak, Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in görev döneminde hayata geçirilen hizmetleri, devam eden yatırımları ve önümüzdeki dönemde hizmete açılması planlanan projeleri meclis üyeleriyle paylaştı.

Sunumda sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması, mahallelere yeni sosyal yaşam alanları kazandırılması ve ilçenin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar öne çıktı.

Bu doğrultuda, “Her çocuğa eşit beslenme hakkı” anlayışıyla hayata geçirilecek “1 Yumurta ile Eşit Sofra” projesi duyuruldu. Çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamayı amaçlayan projeyle ihtiyaç sahibi 3 bin çocuğa yumurta desteği verileceği belirtildi.
İkinci Kent Lokantası Rami Cuma’da Açılacak
Sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılmasına yönelik bir diğer adım ise yeni kent lokantası oldu. Karadolap Kent Lokantası’nın ardından ilçenin ikinci kent lokantasının Rami Cuma Mahallesi’nde hizmete açılacağı duyuruldu. Karadolap’ta günlük 1.000 kişilik yemeğin yaklaşık iki saat içinde tükendiğini belirten Parlak, hizmete yönelik yoğun talebe dikkat çekti. Yeni lokantayla birlikte uygun fiyatlı yemek hizmetinin ilçede daha fazla yurttaşa ulaştırılması amaçlanıyor.

Dört Mahalleye Yeni Sosyal Buluşma Alanları
Parlak, sosyal yaşamı destekleyecek yeni hizmet noktalarına ilişkin de bilgi vererek Akşemsettin ve Yeşilpınar’da iki yeni emekliler lokalinin hizmete sunulacağını ifade etti. Yeni lokallerin, yaş almış yurttaşların bir araya gelebileceği ve sosyal etkinliklere katılabileceği alanlar olarak hizmet vermesi planlanıyor.
Gençler ve çocuklar için hazırlanan merkezler de sunumda yer aldı. Emniyettepe ve Güzeltepe’de gençlere yönelik sosyal etkinlik merkezlerinin yakında açılacağı ve çocuklar için yeni etkinlik merkezlerinin hizmete hazırlandığı belirtildi.

Meydan Projelerinde Son Durum Paylaşıldı
Sosyal hizmetlerin yanı sıra ilçedeki meydan düzenlemeleri ve kültürel yatırımlar hakkında da bilgi verildi. Alibeyköy Meydanı çalışmalarının tamamlandığı, meydanda İstanbul Kafe’nin yakında hizmete açılacağı bildirildi. Esentepe Yeni Nesil Kütüphane çalışmalarının da tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.
Kemerburgaz Meydanı’ndaki yenileme çalışmaları sürerken, Eyüpsultan Meydanı için altyapı çalışmalarında ocak–şubat dönemi, proje hedefi olarak ise 2027 Ramazan ayı işaret edildi.

Can Dostlarımız İçin Yeni Yaşam Alanı
Devam eden projeler arasında yer alan Işıklar Mahallesi’ndeki doğal yaşam alanına ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi. Projenin ikinci etabında tedavi ve rehabilitasyon merkezi oluşturulmasının planlandığı aktarıldı.
Sokak hayvanlarına yönelik bu yatırımın yanı sıra ilçe genelinde muayene, tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve mikroçip uygulamaları ile mobil veteriner hizmetlerinin de devam ettiği ifade edildi.
Yol ve Temizlik Çalışmaları Mahallelerde Sürüyor
Sunumda, ilçenin günlük yaşamına doğrudan katkı sağlayan yol ve temizlik hizmetlerine ilişkin güncel veriler de paylaşıldı. İBB iş birliğiyle yürütülen asfalt çalışmalarında, göreve gelinen tarihten yıl sonuna kadar toplam 283 cadde ve sokakta 160 bin ton asfalta ulaşılması hedefi aktarıldı.
2026 yılının ilk sekiz ayında temizlik hizmetleri kapsamında 16 bin 863 talep ve bildirimin sonuçlandırıldığı, 111 bin ton atık ve molozun toplandığı belirtildi. Aynı dönemde 2 bin 206 cadde ve sokakta düzenli temizlik, 3 bin 946 konteynerde bakım ve yıkama çalışması gerçekleştirildi.



