Alibeyköy Trafiğine Çözüm Yok

ALİBEYKÖY’DE AYLARDAN ARALIK TRAFİĞE ÇÖZÜM HALA YOK. ALİBEYKÖYDE SORUN SADECE TRAFİKLEDE SINIRLI KALMIYOR. ALİBEYKÖYDE YOLLAR DEĞİŞTİRİLDİĞİNDEN BERİ YAŞANAN SORUNLARIN BAZILARI

(  Tali Medya Ajans  )

fb_img_1481104450435

Alibeyköyde trafiğin olmadığı bir dönemde ulaşım yollarının değiştirirmesinden sonra başlayan ve hergün her saat olan trafik sorunu tüm Alibeyköy , Silahtar ve O yolu işe gitmek için hemen hemen hergün kullanan vatandaşı çileden çıkartmış durumda. Alibeyköyle silahtardaki Santral İstanbul arası 2 dakika olmasına rağmen yolun değişmesiyle gidiş ve geliş yarım saat ile 1 saati buluyor.

Trafiğin sadece haftaiçi iş saatlerinde değil gerek hergün öğlen ile haftasonu iznini dışarıda geçirmek için ulaşım yolunu tercih edenlerde bu trafikten kurtulamadığını alttaki resimlerdede görebilir.

 

Sadece Trafikmi hayır meydandaki Mısır ile Araphan arasındaki  yolun seyri değiştirirmiş. Normal istikametin aksine mısırın oradan araphan istikametine doğru olması gereken ulaşımın aksi şekilde ters istikametten gelmesi diğer şeridinde yine Araphan yerine Alibeyköyden gelmesi bu yolda bu proje değiştirirdiğinden beri araç çarpmasıyla trafik kazasında gerek yaralı gerekte ölen insanlar olmuştur.

 

Sadece bununlada kalmıyor. Emniyettepe Araphan istikametinden gelen araçlar 50 metre ilerde Eyüp yoluna bağlana biliyorlardı. Ama bu yolların değişmesiyle Eyüp yoluna bağlanmak için çobançeşmeye kadar gidip aynı yol kadar geri dönmesi gerekiyor. Sürücüler yolun mesafenin uzaması ve trafiğe girmemek için  Araphan’dan Eyüp istikametine gitmek için Araçların yolun karşısındaki Eyüp yoluna girmesi gerekiyor ama trafik ışıklarının biraz ilerde olmasından dolayı tehlikeli bi şekilde silahtar istikametinden gelen yoğun trafiğe aldırış etmeden karşıya geçmek zorunda kalıyorlar Aksi halde saniyeyle geçecek yolu çobançeşme virajından dönüp tekrar o yola gelmeleri lazım buda o yolda trafiğin yoğun olduğundan en az 20 dakika yolu uzatmak anlamına geliyor trafik olmadığı saatlerdede 5 dakikayı buluyor. Eyüp yoluna direk karşıya geçmek istenirken bir çok gerek yaralı gerek ölümlü bu yolda trafik kazaları oldu.

fb_img_1481104466107

Sadece bu kadarmı hayır  Alibeyköyden gelip Silahtarağa Santral istanbul yolundan gitmek isteyen araçlarlarla Araphan ile çobançeşmeden gelip Eyüp istikametine giden araçlar Meydandaki Mısırın orada yollar birleşiyor sol şeritten Eyüpe Sağ şeritten Silahtara geçmek için kazayla karşı karşıya kalıyorlar Aynı şekilde Eyüpten gelip kemerburgaz ile Alibeyköye gitmek isteyen araçlarla Alibeyköyden gelip santral istanbul istikametine geçmek isteyen araçlarda Alibeyköy sosyal tesisleri ile İgdaş arasında yolların birleşmesiyle şerit değiştirmek için Trafik kazasıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Bunlar sadece bazıları yetkililerin acil bu sorunlara çözüm bulması gerekiyor. Sadece Alibeyköyün trafikle değil her an trafik kazasıyla karşı karşıya olan bu yollarında çözüme ihtiyacı var.

 

Tali Medya Ajans olarak bir araştırma bizzat yaptık. Sadece hafta içi iş saati sabah ve iş çıkışı Akşam her iki geliş gidiş istikametine yapılan araştırmaya göre ;

fb_img_1481104444599

Alibeyköyden Eyüp Feshane istikameti trafik yokken 3 ile 5 dakikayken her sabah gerek Alibeyköy gerekte Silahtarağa caddesi üzerindeki trafikten dolayı ulaşım yarım saat ile 1 saati geçebiliyor. Alibeyköy ile Santral İstanbul arası ise trafiğin olmadığı saatler 2 dakika sürerken sabahları özelliklede 20 dakika ile 45 dakikayı bulabiliyor. Akşamları ise Özelliklede 18 ile 20:00 arası Santral İstanbul tarafından Alibeyköye gelen araçların 2 dakikalık yolu geçmesi 1 saatten fazlayıda bulabiliyor. Alibeyköylüler ve Bu yolu kullanan vatandaşlarımızın bu sorunlara Acil kalıcı çözüm bulunmasını istiyor. Vailant ve Cevahir Avm’nin Açılmasından sonra bu yolun trafiği kaldıramayacağı ortadayken 5 Leventin bitmesiyle Alibeyköy trafiğinin yapılacak metronun bile çözüm olamayacağı ortada. Yetkililerin Acil farklı çözümler üretmesi ve doğru çözüm üretecebilecek mimarlar ve projeleri hayata geçirmesi gerekiyor…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir