Metin Ünlü;Görme engellileri görmemezlikten gelemeyiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metin Ünlü;Görme engellileri görmemezlikten gelemeyiz

218 - Kopya

CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Metin Ünlü; Görme Engelliler Neden Yok Sayılıyor?

 

Selahattin Sorucu

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili CHP Eyüp Belediye başkan aday adayı Metin Ünlü ile engelliler ve sorunları hakkında konuştuk.

 

Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve bunların hayatlarını kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak hükümetlerin ve yerel yönetimlerin görevleridir. Belki engellilerin bir kısmı eğitilerek mevcut ortama uyum göstermeleri sağlanabilir. Ama eğitim almayanların durumu çok daha zordur. Bu yüzden yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların bu konuda bazı önlemler alması ve gerekli çözüm yollarını bulması gerekir.

CHP Eyüp belediye başkan Aday adayı Metin Ünlü, engellilerin özelliklede görme engellilerin sadece oy potansiyeli olarak görülmesinin yanlışlığının altını çizerek görme engelli yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek için belediyelerin onlara yardımcı projeler üretmesi gerektiğini söyledi.

Metin Ünlü görme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata girmeleri için sosyal belediyeciliği ön plana çıkartacaklarını söyledi.

Metin Ünlü konuşmasının devamında; Biz CHP olarak sosyal demokrat belediyeciliği ülkemizde hayata geçirebilmek için gece gündüz demeden arkadaşlarımızla beraber projeler üretmeye çalışıyoruz, sorunları tespit edip çözüm yollarını arıyoruz, bunun birinci adımı olarakta mademki  görme engelli vatandaşlarımızın seçme, seçilme yeterliliği olduğunu biliyoruz.

Bu konuyu şu anki hükümette biliyor ama ne hikmetse bu konuya duyarsız kalıyor, görme engellilerin seçme seçilme hakkı varken neden kullanabilecekleri bir oy pusulası yok. Çok basit bir çalışma ile pusulalar basılırken görme engelli vatandaşlarımızı da önemseyerek onların kullanabileceği kabartma oy pusulası yaptırılmalıdır. Bu öncelikli işimiz olması gereken bir konudur. Bu çalışma ile hem bu yurttaşlarımızın hakları gözetilir hemde ülkemizdeki görme engelli vatandaşlarımızın ne kadar olduğunu bir envanteri çıkartılmış olur.

Gelecekteki sorunlar için de çözümleri daha rahat bir şekilde ele alınabilir ve çalışmalar yapılabilir.

Kendi iradelerini kullanmalılar

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyoruz ve bununla beraber engelli yurttaşlarımızda rahatça kendi oylarını yanlarında refakatçı olmadan özgür iradelerini kullanarak, hiçbir yardım almadan sandık başında olmaları bizim temennimizdir.

Metin Ünlü konuşmasının devamında; Bu sorun ülkemizde yıllardır var, tamam yeni bir sorun değil ama hiçbir iktidar tarafından da algılanmamış ve konunun hassasiyeti ele alınmamış yâda hiçe sayılmış, sorun olarak görülmemiş. Bu sorunu en kısa zamanda giderilmesinde milletvekillerimizle’ de paylaşıp konunun üzerinde gerek bizim gerekse sayın vekillerimizin katkıları ile parlamentoya yasa teklifi olarak vermeleri için uğraşlarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getireceğim.

Bu konunun ivedilikle araştırılıp bir yasa teklifi hazırlanması için bizde elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır. Bugün nasıl olsa bir şeyim yok deyip sorunlara duyarsız kalınmamalı. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir