Zeydan Karalar: Ücretsiz ekmek dağıtamazsın dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ücretsiz ekmek dağıtımını ‘terörizm’le ilişkilendirdiler, biz de 5 kuruştan dağıttık” dedi

Halka bedava ekmek dağıtımı yapmasını yasaklamasını nasıl aştıklarını anlatan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bana ‘parasız dağıtamazsın’ dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım” dedi.

Belediyelerin halka bedava ekmek dağıtımı yapmasına yasaklama getirilmesi ve devamında AKP’li Mahir Ünal’ın getirilen yasaklamayı “paralel yapı” ithamıyla savunmasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken gözlerin çevrildiği Adana Büyükşehir Belediyesi, ekmeği 5 kuruşa satarak yasağı aştı. FOX TV’de Çalar Saat programına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; ekmek dağıtımına ilişkin, “Bana bedava ekmek dağıtamazsın dediler ben de 5 kuruş yaptım ekmeyi” diyerek, yasağı nasıl aştığını açıkladı.

Karalar, şöyle konuştu:

“Ekmek dağıtmanın terörizmle ilişkilendirilmesini anlamak mümkün değil. Ben de dağıtıyorum ekmek. ‘Parasız dağıtamazsın’ dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım. Hafta sonu 5 kuruşa dağıttım.

Demin de söyledim, çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Alanlarımız ekilemeyebilir. Biz ilerde gıda sıkıntısı çekebiliriz. Şu anda Adana’da tüm alanların ekilebilir hale gelmesi için Adana Belediyesi büyük gayret sarf ediyor.”

’12 BİN ÇİFTÇİYE DESTEK OLACAĞIZ’

“Biz 12 bin çiftçiye destek olacağız. Ve şu anda Mersin ve Adana, tarım çiftçilerine biz tarım kenti kurmayı düşünüyoruz. Bunlar Zeydan Karalar’a mı yarayacak? Bütün milletimize yarayacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir