Eyüpsultan’da 23 Nisan kutlamalarına tepkiler büyüyor

Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2020 Nisanın da Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri bakanlığı’nın uyguladığı tedbir amaçlı sokağa çıkma yasağı nedeniyle buruk bir şekilde evlerimizde kalarak kutlamak zorunda kaldık.

Fakat ne yazık ki sembolik olarak bile Eyüpsultan Kaymakamlığının önünde bulunan ATATÜRK anıtına çelenk koymayı tehlikeli gören Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Sokakta Çöp toplama araçlarıyla konvoy yapmayı uygun görmüştür.

Eyüpsultan Kaymakamlığının duyarsız kalarak bir program ortaya koymaması işi kendi haline bırakmıştır.

CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞININ 23 NİSAN KUTLAMASI

#23Nisan100Yaşında #23NisanKutluOlsun

Bugün egemenliğimiz, Gazi Meclis’imiz 100 yaşında. Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.#23Nisan100Yaşında#23NisanKutluOlsun

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı paylaştı: 23 Nisan 2020 Perşembe

Diğer yandan ise Cumhuriyeti kuruluş harcı olan CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı da bu işe duyarsız kalarak hazırladıkları bir video ile ve sokaklara astıkları pankartlarla kutlama ile yetinmesi doğal olarak hem vatandaşlarımızın, hem de siyaset yapmış Eski İlçe Başkanı Sinan AKÇİÇEK’in ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı’nın tepkisine neden olmuştur.

CHP Eski İlçe Başkanı Sinan Akçiçek Sosyal Medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda tepkisini şu ifadelerle belirtmiştir;

Milli egemenliğimizin 100. Yılında Eyüpsultan ilçesi kaymakamıyla,belediyesiyle ve siyasi partileriyle iyi sınav verememiştir. Kaymakamlık çelenk törenini yapmaktan aciz,

Eyüpsultan Belediyesi 100.yıllı çöp arabalarından yaptığı konvoyla kutlamaya çalışıp ayrı bir rezilliğe imza atmıştır. Hadi bunların talimat aldığı yeri biliyoruz peki Cumhuriyet halk partisi Eyüpsultan ilçe başkanlığı neden 100.yılda Atasının huzuruna çıkmadı;

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu risk gurubunda olmasına rağmen Anıtkabirde’ki törene katılmış, İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu ve Buyuksehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu Taksim’de, CHP’li ilçe  Belediye Başkanlarımız ilçe meydanlarında, Belediyesi AKP de olan ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanlıkları 100. Yılda Atamızın huzuruna çıkarak  minnet duygularını ve saygılarını göstermişlerdir. Hiçbir dönem CHP Eyüpsultan ilçe Başkanlığı milli Bayramlarımızda Atasının huzuruna çıkmaktan geri kalmamıştır. 23 Nisanın 100. Yılında yapmanız gereken iki arkadaşımızla altı oklu çelengimizi Atamızın huzuruna koymanız olacaktı bunu başaramamak beceriksiz olduğunuzu gösterir diyerek tepkisini ortaya koymuştur.

Diğer taraftan ise CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı Eyüpsultan Belediye Başkanlığının Çöp Toplama araçlarıyla 23 Nisan kutlamalarını konvoy olarak yapmasına tepkisini Sosyal Medya hesabından şu ifadeler ile belirti;

Kınıyorum !

Eyupsultan Belediyemize koronavirüslü günlerde başta Belediye Başkanı ve temizlik işleri olmak üzere yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmiŞtik.

Bu konvoy koranavirüs salgın günlerin bitiminde yapılsaydı başarılı bir iş çıkarmanın gururu ile temizlik işleri tur atıyor derdik ve camlara çıkar alkışlardık.

Ancak bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı bugün bayram ve siz hangi bayramın çöp arabalarıyla kutlandığını gördünüz.
Temizlik araçları konvoy olarak korna ve sirenlerle mahallelerde geçiş yaparak kutlama yapıyor.

Neden belediyemizde temizlik araçları dışında araç mi kalmadı?

Bugünün anlam ve önemine uygun cumhuriyet bandoları, mehter takımlarının gezmesi gerekirken çöp arabalarımı layık görüldü.

HALKA motivasyon ÇÖP arabasıyla mı yapılıyor ?

Gerçekten yazık!

”Peki Diğer İlçeler Nasıl Kutladı 23 Nisan’ı”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir