ADEF Genel Başkanı Saim Diken’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Example HTML page

ADEF Genel Başkanı Saim Diken’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Amasya Dernekler Federasyonu genel Başkanı Saim Diken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Saim Diken Mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çok kıymetli halkımız, ülkemizin geleceği sevgili çocuklar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutlayacağız. Her yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu bayramı, bu sene hayli buruk kutluyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu “Demokrasi” düşü, tam 100 yıl önce bugün, hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle gerçeğe dönüşmüştür.

Mustafa Kemal Atatürk, “Ben her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim” der. Meclisin sahip olduğu keramet ise şüphesiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir. Bu nedenledir ki Kurtuluş Savaşı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM’dir.

Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin 100. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmaktadır. İnanıyorum ki bu salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak; Cumhuriyetimizin bugünkü mirasçıları, onu hak ettiği şekilde demokrasiyle taçlandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebuslarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum. Kovid 19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Tüm gazilerimizle birlikte, Kovid 19 mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Yaşasın Türkiye.

Yaşasın Cumhuriyet.

Yaşasın Atatürk.

Birlikte Kazandık.

Birlikte Başaracağız…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir