Temel Karamollaoğlu: Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle durmaz

Example HTML page

Temel Karamollaoğlu: Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle durmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız” dedi. Devletin bekasının adaletle tesis edilebileceğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Devlet küfürle ayakta durur, ama zulümle ayakta duramaz” şeklinde konuştu.

“#Değiştir” sloganıyla 24 Haziran seçimlerine giden Saadet Partisi, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için oldukça iddialı geliyor. Saadet Partisi, seçim beyannamesini açıkladı. ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, milletvekilli adayları da tanıtıldı. Programa, il ve ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Saadet Partisi’nin ‘Değiştir’ isimli yeni seçim şarkısı çalındı. Ardından Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

MİLLETİN BEKASI ADALETLE TESİS EDİLİR

Devletin ve milletin bekasının adaletle tesis edilebileceğini belirten Karamollaoğlu, “Devlet küfürle ayakta durur, ama zulümle ayakta duramaz. Devletin bekası da, milletin bekası da ancak adalet ile tesis edilebilir. İdare ve iradede temel ölçümüz her zaman hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımız hukuk norm ve ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Hukuk, istisna gözetilmeksizin devletin bütün organları üzerinde egemen kılınacaktır” diye konuştu.


YARGI TALİMATLA HAREKETE GEÇMEZ

Talimatla harekete geçen ve karar veren bir yargı mekanizmasınin ülkeyi felakete götüren bir yanlış olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Tarafsızlığı noktasında yeterli olmayan HSK, 16 Nisan referandumu ile birlikte tarafsızlığını ve bağımsızlığını ne yazık ki bütünüyle yitirmiştir. Yargının siyasallaşmasıyla birlikte hakim ve savcıların kararlarında tarafsızlıktan ve bağımsızlıktan uzaklaşması kamu vicdanını yaralamakta, devlet ve milleti zaman zaman karşı karşıya getirmektedir. Saadet iktidarında herkes ‘Ankara’da hakimler var’ diyecektir. Siyasetten talimat bekleyen hakimler dönemi kesinlikle son bulacaktır. Adalet mekanizmasında elbette yapılması icap eden başka hususlar da vardır. İddia ve savunma işlevini yerine getiren savcılar ve avukatların konumları denk hale getirilecektir. Böylece savunma hakkı güçlendirilecek ve adalet mekanizmasına daha fazla işlevlik kazandırılacaktır. Avukatların delillere ulaşmasının ve delil toplamasının önündeki engeller tümüyle kaldırılacaktır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir