Ankara’daki saldırıya ilişkin Temel Karamollaoğlu’ndan ilk açıklama

Ankara’daki saldırıya ilişkin Temel Karamollaoğlu’ndan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’da Saadet Partililere yönelik saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Ankara Konya yolu civarında gece saatlerinde bayraklama çalışması yapan Saadet Partililere MHP’li bir grup tarafından saldırı düzenlendi. 7 kişinin yaralandığı vahşi saldırının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hastanede yaralıları ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.


“MHP BAYRAKLARINDAN BİR TANESİ BİLE İNDİRİLMEMİŞTİR”

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, saldırıya ilişkin açıklamasında “Saldırı öncesi MHP’nin bayraklarını indirildi” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Karamollaoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Gece saat 1 buçuktan sonra çok üzüntü verecek bir olay ile karşı karşıya kaldık. Gençlerimiz bayrak asarken maalesef bir saldırıya uğradılar. Saldıranlar da haksızlıklarını ortadan kaldırabilmek için gerekçe ürettiler. Bayrak indirme diye hiçbir şey yok. MHP’nin bayraklarından bir tanesi bile indirilmemiştir. Hatta gençlerimiz o kadar titizlik göstermişlerdir ki; MHP bayrakları sağlı sollu asıldıkları için ne olur ne olmaz farklı bir anlayış meydana gelir diye bayrakları sadece orta refüje asmışlar. Ama bilerek veya bilmeyerek sanki bayraklar indiriliyormuş gibi bir hava estirilmiş, arkasından maalesef gençlerimize hunharca saldırılmış. Şu anda içerde yatan gencimiz de belli, hastaneden tahliye edilen gençlerimizin de durumu belli. Eğer saldıranlar bu gençler olsaydı karşı tarafta da heralde birkaç tane yaralı olurdu. Ama şunu diyebilirler biz babayiğit adamlarız vururuz, ezeriz, kırarız… O da onların meslekleriyse diyecek bir şeyimiz yok. Ama bu ayıptır, vicdansızlıktır hakikatten” dedi.

Genel Başkan Karamollağlu konuşmasında havaya sıkılan silahla ilgili “Bu hadiseler olup, kanlar içerisinde gençler yere düşünce şu anda içerde bulunan gencimiz de kendi silahını çekerek havaya bir kere ateş etmiş çünkü ölümle karşı karşıya hissediyor kendisini. Bunu da tutup büyütmek bu da kabul edilebilir bir şey değil. Ben eminim ki gerekli tahkikat yapıldıktan sonra gerçekler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“POLİSİN KILI BİLE KIPIRDAMIYOR”
Karamollaoğlu polisin tutumunu da kınayarak olaylar karşısında çabuk herekete geçmemesini şu sözlerle eleştirdi:

“Burada bir hadise var gelin bu hadiseyi önleyin deniyor. Kılı bile kıpırdamıyor polisin. Onun için gece bazı arkadaşları aradım bir kısmına ulaştım ümit ediyorum ki Ankara Valisi de, Başbakan da bu konuda hassasiyet gösterirler. Bir daha böyle hadiselerin bir daha tekerrür etmemesi için, herkesin mutedil olması, itidale gelmesi icap eder. Bundan dolayı üzüntümü ifade ediyorum. İnşallah da tekerrür etmez diyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir