Eyüpsultan’da Gaziler Gününün 100. Yılı, resmi törenle coşkuyla kutlandı

Example HTML page

Yurt genelinde olduğu gibi 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Gününün 100’üncü yıldönümü Eyüpsultan’da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Haber Etkin/ Haber Servisi

Gaziler Gününün 100 yılı Törenine Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Cevdet Yıldız, Garnizon kamutanı Piyade Albay Murat Gelen, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Levent Türkmen, Eyüpsultan Gazileri Temsilcisi Abdullah Çaylak, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, Gelecek Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Seyit Ahmet Gün, Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Arife Yıldırım, BBP Eyüpsultan İlçe Başkanı Engin Özacar, Muhtarlar, STK temsilcisi ve halk katıldı.

AK Parti ve MHP’sinin tören alanında bulunmaması dikkat çekti.

Sırasıyla çelenk sunumu gerçekleştirildi. Kamakamlık Çelengini Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara,

Eyüpsultan Belediye Başkanlığının Çelengini Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız,

Garnizon Komutanlığının çelengini Piyade Albay Murat Gelen,

Gaziler adına Eyüpsultan Gaziler temsilcisi Abdullah Çaylak Sundu.

Çelenk sunumunun ardından 1 dakika saygı duruşunun ardından gönlere bayrak çekildi ve istiklal marşı büyük bir coşkuyla hep bir ağızdan söylendi.

Gaziler Gününün 100 yılı dolayısıyla günün anlamını ifade eden konuşmayı, Eyüpsultan Gaziler Temsilcisi Abdullah Çaylak yaptı.

Abdullah Çaylak konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Konuşmanın ardından Eyüpsultan Belediye Başkanlığı ve Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’nın Gaziler Gününün 100 yılı onuruna, Eyüpsultan Belediyesi Nikah ve Kültür Merkezinde Gaziler onuruna verilen kahvaltıda; Gaziler, Gazi yakınları, siyasi partilerin ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız masaları tek tek dolaşarak gazilerin hatırını sorarak ilgilendi.

Kaymakam İhsan Kara yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Değerli gazilerimiz ve Gazi yakınlarımız, Siyesi Partilerimizin değerli temsilcileri, saygıdeğer vatandaşlarımız. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100’üncü yıl dönümünde aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Bu cennet vatanda özgürce yaşamayı siz gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz.

Başta Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyorum.

Allahtan rahmet diliyorum.

Hayatta olan siz değerli gazilerimize sağlıklı mutlu günlerde yaşamanızı diliyorum.

Gaziler Gününüz Kutlu olsun dedi.

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’nın yapmış olduğu kısa teşekkür konuşmasının ardından, yapılan kahvaltı sonrası günün anısına çekilen resimlerin ardından Gaziler Gününün 100 yıl etkinliği sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir