Eyüpsultan Belediye Meclisi ; Kontrollü serbestlik ortamın da olağan meclis toplantısını yaptı

Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ortamı kısmi kontrol altına alınmasıyla birlikte denetimli serbestlik altında sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 2 Toplantı dönemi Temmuz ayı 1 Bileşimi Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığın da aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Gündem;

Oldukça hareketli gecen 8 Seçim 2 Toplandı dönemi 6 Temmuz 2020 olağan bileşimin de Parti Grupları adına Grup başkanları ve sözcüleri söz alarak birer konuşma yaptılar.

İyi Parti Grubu adına Grup Başkanı Nail Balkan,MHP adına Grup Başkanı Sekan Cihan, CHP Grup’u adına Grup Başkanı Mustafa Tüysüz,Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat,Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, Ak-Parti Grup’u adına Ömer Faruk Kalaycı söz birer konuşma yaptılar.

CHP Grup Başakan Vekili Mustafa Tüysüz’ün gündem dışı Konuşması;

CHP Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar’ın gündem dışı konuşması;

CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Gülsüm Polat’ın gündem dışı konuşması;

Sn. Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, Kıymetli Misafirlerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

1993 yılı her yandan acı ile kuşatılmış bir yıl…

İnsanlık 2 Temmuz’da yakıldı,5 Temmuz’da kurşuna dizildi, 10 Temmuz’da katledildi.

Bir tarafta Madımak’ta ülkenin sanatçıları, aydınları yobaz katiller tarafından vahşice yakıldı, bir tarafta Başbağlar’da kahpe terör örgütü tarafından yolu ve iletişim hatları kesilen bir köy meydanında 33 masum insanımız katledildi, diğer tarafta Çorum’da kanlı 12 Eylül darbesine meşru bir zemin hazırlamak için 60 vatandaşımız katledildi. Sivas’ı, Çorum’u ve Başbağlar’ı aynı duygularla, acıyla, yüreğimiz kanayarak anıyoruz.

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta “Pir Sultan Kültür Etkinlikleri”ne katılmak üzere Sivas’a giden 33 aydın, sanatçı, yazar, emekçi, kadın, erkek, genç ile 2 otel çalışanı her şeyden önce insan, Madımak Oteli’nde yakılarak katledildiler.

Kendinden olmayana, farklı olana, “öteki” sayılana karşı tam bir tahammülsüzlük ve yok etme histerileriyle dolu olan bu gerici oluşumların ilk “çıkarması” değildi Madımak.

80 öncesi yine Sivas, Çorum, Malatya ve Kahramanmaraş’ta onlarca insanımız, kadın, çocuk denilmeden vahşice katledilmişlerdi.

Devletin güvenlik güçlerinin gözlerinin önünde gerçekleşen ve 35 insanımızı aramızdan alan Madımak Katliamı hala toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak duruyor!

Ve Madımak’ın ateşi 27 yıldır hiç sönmedi…

Madımak’ın ateşi sönmedi çünkü olayın gerçek yönlendiricileri yargı karşısına çıkarılmadı.

Bu ateş sönmedi çünkü Madımak’ın yakılmasına göz göre göre müdahale etmeyenler, ettirmeyenler yargı karşısına çıkarılmadı.

Bu ateş sönmedi çünkü faillerinin bir bölümü de “zaman aşımı” ile ceza almaktan kurtarıldı.

Bu ateş sönmedi çünkü insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı mümkün değil iken, bu yargı kararı ülkeyi yönetenler tarafından “hayırlı olsun” denilerek karşılandı.

Bu ateş sönmedi çünkü laikliğin ve demokrasinin üzerine yükselmiş bir cumhuriyeti bu topraklarda var etme borcumuz sürüyor.

Tüm acılarımıza karşın inançlarımızı, düşüncelerimizi özgürce dile getirebileceğimiz bir dünya yaratmanın umudunu büyütüyoruz.

Yitirdiklerimiz, demokrasi mücadelesinin ertelenemez bir görev olduğunu hatırlatmaktadır. Onları, uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılarak yaşatmalıyız.

Madımak, Başbağlar ve Çorum katliamını bir kez daha kınıyor, yitirdiğimiz canları rahmetle anıyoruz dedi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı’nın gündem dışı konuşması;

Denetim Komisyonu raporu okunarak meclis üyelerine bilgi verildi.

Denetim Komisyonu Raporunu Ak- Parti Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi ve Komisyon Başkanı Cengiz Çup okuyarak bilgi verdi,

Denetim Kurulu raporuna Şerh koyarak gerekçeli yazısını yazan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Veli Güngör okuyarak şerh gerekçesi konusun da meclisi bilgilendirdi.

Bunun üzerine söz alan AK-PARTİ Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi, Denetim Komisyonu Üyesi Seçkin Turan Denetim Şerh’i hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Seçkin Turan Denetim Şerh’i hakkında eleştirel konuşmasını yaparken İBB’nin İsrail güdümündeki bir vakfa yardım yaptığını söylemesi üzerine Söz alarak konuşan CHP Eyüpsultan Meclis Üyesi ve eski Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar Arkadaşlar örnekleme yaparken hep eskiyle karşılaştırıyorsunuz galiba 25 Yıldır Eyüpsultan Belediyesini sizin yönettiğinizden haberiniz yok hatırlatmak istedim . Şimdi Eyüpsultan Halkının malını bedelsiz 25 yıllığına İlim yayma cemiyetine vermek sizlerin hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor dedi. Bakın bu gün Eyüpsultan Belediyesi Gayri menkullerini satarak ödüyor . Sata, sata nereye kadar satacaksınız sizleri insafa davet ediyorum dedi.

Toplantıda tekrar söz alan Sekin Turan Sayın Başkanımız sizin de eleştirilerini dikkate alarak Eski Belediye Binamızın bir bölümünü Kültür Bakanlığına devrederek yani satarak Eyüpsultan Belediyesine gelir elde edecek demesi ise pes dedirttirecek cinstendi.

? CANLI: 2020 yılı Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısının 1. birleşimi

Eyüpsultan Belediyesi paylaştı: 6 Temmuz 2020 Pazartesi

Sözün uzaması üzerine müdahalede bulunan Meclis Başkanı Mehmet ER sözü keserek gündemin diğer maddelerine geçti.

Gündemin 1 ve 2 Nolu maddeleri gereği Encümen üye seçimi ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı.

Encümen Üyeliğe AK-Parti Grup’u Güven İldirim,Zehra Purde Muti,Adem Uçar’ı önerirken CHP Grup’u Nilgün Esentepe,Veli Güngör,Emine Çelik’i önerdiler. AK-Parti Grup2unun adayları Güven İldirim 23,Adem Uçar 21,Zehra Purde Muti 20 oy alarak encümen üye olarak seçildiler.

CHP Grup’unun adayları Nilgün Esentepe 11,Veli Güngör 13,Emine Çelik 11 Oy alarak seçimi kaybeden taraf oldular.

Pilan Bütçe Komisyonuna Cengiz Çup,Metin Çırpan,Mürsel Tekneci Veli Göngör,Emine Çelik Oy birliğiyle seçildi.

İmar Komisyonu Üyeliklerine Seçkin Turan,Muhammet Çakmak,Ahmet Hamdi Gürbüz,Binali Özgül,Filiz Gökçe oy birliğiyle seçildi.

Tarife Komisyonu Üyeliklerine Ceren Çolak,Burak Afşar,Bayram Ali Özaslan,İlker Çomak,Ünsal Aykutoğlu oy birliğiyle seçildiler.

Sağlık Komisyonuüyeliğine Hüseyin Birdal,Zehra Purde Muti,Ayhan Uyğur,Zülfü Çakar Zafer Döner oy birliğiyle seçildiler.

Çevre Komisyonu üyeliğine Metin Çırpan,Ayhan Uyğur,Güven İldirim,İlker Çomak,Sema Balcı Oy birliğiyle seçildiler.

Hukuk Komisyonu Üyeliğine Ömer Faruk Kalaycı,Ceren Çolak,Bayram Ali Özaslan,Nilgün Esentepe, Sema Balcı oy birliğiyle secildiler.

Kültür ve Turizim Komisyonu Üyeliğine Bayram Ali Özaslan,Bayram Demir,Burak Avşar,Gülsüm Polat,Emine Çelik oy birliğiyle seçildiler.

Eğitim ve Gençlik Komisyonu Üyeliğine Burak Avsar,Hüseyin Birdal,Serkan Cihan,Veli Güngör, Sema Balcı oy birliğiyle seçildiler.

Mesken ve Gecekondu Komisyonu üyeliğine Mürsel Tekneci,Cengiz Çup,Hatice Yücel,Gülsüm Polat,İlker Çomak oy birliğiyle seçildi.

Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla mücadele Komisyonu üyeliğine Hatice Yücel,Mürsel Tekneci,Cengiz Çup,Veli Göngör,Zülfü Çakar oy birliğiyle seçildiler.

Tarım ve Hayvancılık su ürünleri komisyonu üyeliğine Abuzer Kararaman,Hüseyin Birdal,Serkan Cihan,Filiz Gökçe,Nilgün Esentepe oy birliğiyle seçildiler.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliğine Adem Uçar,Abuzer Karaman,Bayrak Demir,Zafer Döner,Zülfü Çakar,

Engelsiz Hayat Komisyonu Üyeliğine Ayhan Uygur,Abuzer Karaman,Metin Çırpan,Ünsal Aykutoğlu,Nilgün Esentepe,Oy birliğiyle seçildiler.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir