Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim dönemi 1 toplantı Mayıs ayı bileşimi yapıldı

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim dönemi 1 toplantı Mayıs ayı bileşimi 06 Mayıs 2019 Pazartesi günü Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Meclis Başkanı Mehmet Er tarafından yapılan yoklama sonrası meclis toplantı sayısının yeterli olduğu göründü ve gündeme geçildi.

Gündeme ilişkin Belediye Başkanlığının Mali Hizmetler Müdürlüğü 10024 ve 10024 No’lu 2018 kesin hesabı, Temizlik işleri Müdürlüğünün 9366 No’lu muhtelif araç kiralama hizmet alımı ihale onayı,Destek Hizmetleri Müdürlüğü 9371 No’lu Sürücülü-Sürücüsüz Muhtelif araç kiralama hizmet alımı ihale onayı oy birliği ile onaylandı.

Toplantıda gündeme ilişkin 10329 No’lu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 10552-10554-10557-10558-10561-10563 No’lu Yönetmenlik ve Üst Yönetici atamaları, İlçe Sınırların daki Asansör bakım ve muayenesi ile ilgili protokol yapma yetkisi verilmesi ücretleri tarife teklifi oy birliği ile ilgili birimlere gönderildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken; Ramazan Ayı dolayısı ile Eyüpsultan kent merkezinde yaşanabilecek trafik ve benzeri aksaklıklara karşın almış oldukları önlem hakkında meclisi bilgilendiren bir konuşma yaptı.

Deniz Köken Konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim dönemi 1 toplantı Mayıs ayı bileşimine Vatandaşlardan gelen talep üzerine vermiş oldukları yazılı ve sözlü önergeler ile CHP Meclis Gurubu gündeme damgasını vurdu…

CHP Gurubunun Sözlü ve yazılı önergeleri CHP ve AK-Parti oylarıyla Başkanlık makamına oy çokluğu ile gönderilirken ilginç durum yaşandı.

CHP Gurubunun yazılı ve sözlü önergelerine MHP Gurubu ret oyu kullandı.

CHP Gurup Başkan vekili Zülfü Çakar yapmış olduğu konuşmasın da Ramazan ayının tüm vatandaşlarımıza hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.

Zülfü Çakar ayrıca Sakarya Mahallesi Mimar Sinan Caddesi 1 Şafak sokak da ki vatandaşlardan gelen talep üzerine merdivenlerin yapılması konusunda sözlü ve yazılı önerge olarak dile getirdi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ise sözlü önergesinde Eyüpsultan ilçesin de ki metruk binalara dikkat çekerek oluşturmuş olduğu tehlikelere dikkat çekti acil önlem alınmasını istedi.

Ali Haydar İşkar sözlerine şu ifadelerle devam etti öncelikle Ramazan ayının tüm vatandaşlarımıza sevgi dostluk kardelik getirmesini dilerim.

İlçe Sınırları içerisinde gerek mütahitlerimizin başlamış ve bitiramemiş yarım kalan inşaatlarında gerekse yıkılıp yeniden yapılmak üzere boşaltılmış metruk binaların çevre halkına güvenlik ve kirlilik açısından tehlike saçtığını belirterek güvenlik güçleri ile kurulacak iletişimle birlikte belediyemizin bu alanları güvenliğinin sağlanması talebinde bulundu.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik de söz alarak Sokakta kadınların ve çocukların güvenliğine ilişkin soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Öncelikle herkese merhaba;

Bir hafta sonra Anneler gününü kutlayacağız. Kadının toplumdaki öneminden, cennetin annelerin ayaklarının altında olduğundan bahsedeceğiz, sevgi gösterileri ortaya koyacağız.

Kutlamalarla ve sözcüklerle anlamını yitirdiğimiz bu günler maalesef toplumdaki kadına bakış açısını değiştirmeyecek.

Kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzleri artarken maalesef bu şiddet çocuklarımıza da sirayet edecek.

Kadın ve çocuklarımız için söylemden çok eyleme geçmemiz gereken bir dönemdeyiz.

Bu kapsamda öncelikle yerel yönetimler olarak öncelikli hedefimiz ilçemizde yaşayan kişilerin güvenliğini sağlamak olmalı.

Kadınların da erkekler gibi geç saatlerde dışarıda olma durumuna alışmamız gerekiyor.

Maalesef insanların oto kontrolünden önce, izlenme korkuları suça teşebbüs etmesini engelliyor.

Mahallelerimizdeki aydınlatma alanlarını genişletmeli, kamera sistemlerini artırtmalı ve mevcut kamera sistemlerindeki görüntü kalitesinin en yüksek orana çıkarılmasını sağlamalıyız.

Ve bu sistemlere sorunun kaynağını bulmaktan daha çok, olası olumsuzlukları önceden tespit etmek için başvurabilmeliyiz. Bu sebeple görüntüleri 7/24 takip edecek hem bilgisayar başı ekiplerin hem de saha ekiplerinin olması gerekmekte.

Emniyet güçlerinin trafikte gösterdiği titizliğin mahallelerimizde sağlanması en büyük   arzumuzdur.

Bizler güvenlik sorununa eğilmedikçe nice küçük bedenler ağır bedeller ödeyecek, kadına uygulanan şiddet hak görülecek, köşe başlarında uyuşturucu simsarları geleceğimizi zehirlemeye devam edecek. Bu sorun sadece kadın ve çocukların sorunu değildir. Toplumun herkesimini ilgilendirmektedir. Bize düşen görev bu sorunlarla ivedilikle çözüm bulmaktır diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe yazılı ve sözlü önergesinde deprem ve deprem toplanma merkezleri konusuna dikkat çekerek yapı stokunun tespit edilmesini istedi.

Filiz Gökçe Konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

İlçemiz Eyüpsultan da sonuçları vahim olan olayları yaşamamak için resmi gazetenin 18 Mart 2018 tarihli ve 30364 sayılı deprem yönetmenliğinin titizlikle uygulanması,1999 öncesi ve sonrası yapı stoğumuzun mahalleler bazında belirlenmesi ,edilinen bilimsel verilere dayanak alınarak acil durum alanlarının ayrılması için gereğini bilgilerinize arz ederim dedi.

CHP Gurup’unun vatandaşlardan gelen talepler üzerine vermiş olduğu yazılı önergeleri…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir