Erdoğan’a ‘görev onayı’ verenlerde büyük düşüş

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı bir yılda yaklaşık 10 puan düştü.

T24’ün haberine göre MetroPOLL Araştırma’nın Twitter hesabından yayımladığı ‘Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2019’ başlıklı araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı yüzde 44’e geriledi. ‘Onaylamıyorum’ diyenlerin oranı da yüzde 48,5’e yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı 53.1 olarak ölçülmüştü.

Araştırmaya göre AKP’lilerin yüzde 90.4’ü Erdoğan’a onay verirken, en büyük ikinci seçmen grubu yüzde 36,3’le MHP’liler oldu. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise HDP ve CHP seçmeninden geldi.

İyi Parti’de ise Erdoğan’a destek yüzde 9,7 olarak anket sonuçlarına yansıdı. Tüm seçmenler baz alındığında, Erdoğan’a onay vermeyenlerin oranı yüzde 48,5 olarak kayda geçerken, yüzde 27,7 kararsız ya da cevap vermedi.

ONAY VERMEYENLER 1 YILDA 10 PUAN ARTTI

Öte yandan bir önceki yılın aynı ayında Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranının yüzde 53.1 olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanına görev onayı vermeyenlerin oranının da yüzde 38.2’den yaklaşık 10 puan arttığı belirtildi.

Bu yıl Ağustos ayında yapılan araştırma

Geçen yıl Ağustos ayı araştırması

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir