EKSİKLİKLERE RAĞMEN, EYÜPSULTAN’DA 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDI!

Example HTML page

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yurt genelinde olduğu gibi eksikliklerine rağmen Eyüpsultan İlçesinde de kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’inci yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Eyüpsultan’da da törenle kutlandı.

Tören Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. İlk olarak İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Ercüment Taşdemir çelenk sunumunu yaptı. Ardından Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Resmi tören burada sona erdi.

Törene İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Ercüment Taşdemir’in yanı sıra, Eyüpsultan Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, Eyüpsultan Kulüpler Birliği Başkanı Murat Çelik, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Akkuzu, CHP İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, MHP İlçe Başkan Yardımcıları Hıfzı Dönmez ve Abdullah Yazıcı, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Arife Yıldırım, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Veli Güngör, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Binali Özgül, Nilgün Esentepe, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Resmi törenin sona ermesinin ardından Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Deva Partisi, Eyüpsultan Kulüpler Birliği ve Eyüp Dostları Vakfı Çelenk sunumu yaptılar.

Yaklaşık 2 yıldır Milli bayram törenlerine katılmayan bazı siyasi partilerin bu yıl ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerine katılarak çelenk sunumu yapması elbette ki olumlu bir süreç.

Toplumsal birliğimizin simgesi olan Milli ve Dini bayramların yurdumuzun her yurttaşının önemsediğini düşünüyorum. Tabi olarak  bununla birlikte kurumsal yapılarında öyle olması gerektiği konusunda fikir ve düşünce ayrılığının olduğunu da düşünmüyorum.

Fakat son iki yıldır özellikle gözlemlemeye çalıştığım hassasiyeti  zaman zaman gazetemizde dile getirdik.

Özellikle de Kurumsal yapıdan kaynaklı kavram karmaşası Milli bayramlarımızdaki eksiklikleri su yüzüne çıkartı.

Son kutlamaya kadar İktidar partisi AK Parti ve MHP bazı törenlere katılıp bazılarına katılmıyordu HDP Milli bayram törenlerinde baştan beri zaten yok.

Diğer taraftan Devletin Kurumsal yapısı Milli bayramları müdürlüklere terk etmiş durumda İlçenin Kaymakamı ve Belediye Başkanın eksiklikleri göze çarpıyor.

Haberi yaparken de bu eksikliklere dikkat çekmeden geçmek istemedim gerek duyarlı bir vatandaş olarak gerekse aydın bir gazeteci olarak.

Özellikle yaşadığımız kent İstanbul’u anlamak için 1453’ten sonra yaşadığımız en önemli tarihin 19 Mayıs 1919 olduğunun önemini kavrayamazsak 1453 zaten anlayamayız.

16 Mayıs 1919 da Dersaadet’ten yola çıkan gemi içindeki genç subay Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla örgütlediği Anadolu’nun dişiyle tırnağıyla, nice bedeller ödeyerek İstanbul’u kurtarma savaşının kıvılcımının çakıldığı günün yıl dönümüdür 19 Mayıs 1919 aynı zamanda. Bu günün önemli bir tarih olduğunu her yurttaşın anladığı gibi kurumlarda aynı hassasiyette olması gerekir diye düşünüyorum.

Dünkü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yaşanan eksiklikler benim gibi her vatandaşı üzdü ve nereye böyle sorusunu gündeme getirdi. İlçe Kaymakamımız Sayın İhsan Karan’nın makamında oturup törenlere katılmaması Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Deniz Köken’in tören alanında bile olmayışı ve tören sonrası Sayın Kaymakamımız İhsan Kara’nın Siyasi Parti İlçe Başkanlarını Kahve içmeye çağırması ise günün konuşulan en önemli konularından biri oldu Eyüpsultan kamuoyunda.

Şu kısa notu düşmekten geçemiyeceğim önceki kaymakamımız Sayın Abdullah Dölek beyefendi şöyle yapardı kısa zamanlar dilimde ilçe de bulunan STK’lar ve Yerel Gazetelerle bir araya gelerek ilçe de yaşanan soruları hasbihal ederdi. Bu kısa notu düşmek istedim.

16 Mayıs 1919 da Dersaadet’ten yola çıkan gemi içindeki genç subay Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ayak basmasıyla örgütlediği Anadolu’nun dişiyle tırnağıyla, nice bedeller ödeyerek İstanbul’u kurtarma savaşının kıvılcımının çakıldığı günün ve Ülkemizi Kurtuluşa götüren 19 Mayıs 1919’un 102. yıl dönümü tüm ulusumuza kutlu olsun.

Bu duygu ve düşüncelerimizle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarını saygılarımızla, sevgiyle ve özlemle, minnetle anıyorum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir