CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ FİLİZ GÖKÇE’DEN İÇİNDE BULUNDUĞU MECLİSE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı Mayıs 2’nci bileşimi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere 20.05.2021 Perşembe günü Saat 15.00 da Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er başkanlığında toplandı.

Her şey normal seyrinde giderken söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe Bağışçıların ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Eyüpsultan Belediye bağışladığı kartların bir bölümü Belediye Başkanlığı tarafından Meclis Üyelerinin de etrafında ihtiyaç sahibi vardır anlayışıyla zarf içerisinde meclis üyelerine dağıtılması eleştirisinin dozunu üç market kartını AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz, Meclis Başkan Vekili Mehmet ER, ve MHP Meclis Üyesi Bayram Demir’in önlerine bırakarak sözde iade ile başladı.

Filiz gökçe konuşmasında bakın 50 TL’li bir kart vermişsiniz geçen gün biz size buradan size 40 milyon borçlanma yetkisi verdik bu 50 TL kart hiçbir işe yaramaz ben sadece Çay ve Tavuk aldım 70 TL tuttu lütfen böyle onur kırıcı şeyler yapmayın ben bunu size iade ediyorum, lütfen en azından 100 TL koyun kartlara dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Cengiz Çup’un çok ayıp ediyorsun tepkisini vermesine de sebep oldu.

MHP Meclis Üyesi Bayram demir ise bu kartlar 3 tane değil 20 adetti diğerleri nerede lütfen başkan meclisimize yapılan bu hadsizliği yadırgayın dedi.

Söze giren Meclis Başkanı Mehmet Er ise lütfen Ali Haydar bey arkadaşı susturun yoksa ben susturmak durumunda kalacağım diye konuştu.

Söze giren CHP Meclis üyesi Mustafa Tüysüz ise Belediye başkanımızın bu tutumundan dolayı tebrik ediyoruz diyerek CHP Meclis Üyesi Filiz Gökçeye tepkisini dile getirdi.

Filiz gökçe ise ben bu 50 TL Kartı kabul etmiyorum hasiyet ve onur kırıcı diyerek meclisi terk etti.

Meclis başkanı Mehmet Er bu hakaret Belediye Başkanımız Deniz Köken adına biz Meclisimize yapıldı. Bu Belediye başkanımızın jesti de olabilir. Yada meclis kararı da alınabilinir tüm meclis üyelerimize 20 şer adet verildi. Eğer ki almayacaksınız o gün almayacaksınız. Diyeceksiniz ki sayın başkan ben bunu kabul etmiyorum diyeceksiniz. Kaldı ki herkes nezaketen teşekkür etti bunun bu gün burada konuşulması doğru ve hoş değil.

Ben sözü CHP Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar’ a söz veriyorum bu konu hakkında açıklamayı CHP Grubu adına yapacaktır ve konuyu kapatım gündemimize devam edeceğiz dedi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Başkan Vekili, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe’nin tutumundan dolayı özür dilemek zorunda kaldı.

İşkar; Ramazan ayı içerisin de Belediye Başkanımız Deniz Köken Meclisimize bu kartları gönderdi. Kendisine o zaman da biz teşekkür ettik. Özellikle şunu belirteyim biz aldığımız kararları gurubumuzun onayına sunarak alıyoruz.

Bu kartları da bütün arkadaşlarımız aldı.

Özellikle bir yıl içerisin de yaşanan pandemi’den dolayı meclis üyelerimize gelen talep doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileler bizleri aradıkların da küçükte olsa bir dokunuş olsun diye ihtiyaç sahiplerine verdik.

Belediye Başkanımıza da teşekkür ettik.

Bu gün burada Meclis Üyesi arkadaşımız Filiz Gökçe’nin göstermiş olduğu tepki ve davranışın CHP Grubumuzla alakası yoktur. Grup olarak bizleri de üzmüştür.

Anladığım kadarıyla bireysel tepkisini göstermeye çalıştı ama grubumuzla bu tepkinin hiçbir ilişiği yoktur. Meclisimize saygılar sunarım dedi.

Canlı yayın İzle

Eyüpsultan Belediyesi canlı yayındaydı.

Not;

1 – Meclis Üyelerine verilen kartlar bağışçılar tarafından aracı olarak İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere Eyüpsultan Belediye Başkanlığını verilmiş.

2- Kartlar İade ise 20 olması gerekir neden üç tane iade edilmiştir.

3- Bu kartlar alış veriş yapın diye değil ihtiyaç sahiplerine verin diye verilmiştir.

4- Eyüpsultan Belediye Meclisin de bulunan siyasi parti grupları ve bağımsızlar olmak üzere Filiz Gökçe’nin bu tepkisinden dolayı özür dilemesini bekliyor.

Edindiğim bilgiler bu doğrultudadır.

Eyüpsultan Kamuoyuna saygıyla.

Tarafsız ve doğru habercilik adına, Haber Etkin Gazetesi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir