Dolar/TL yeniden yükselişte: 7,75 aşıldı

Sabah saatlerinde 7,60 kadar çekilen dolar/TL kuru öğle saatlerinde 7,75’in üzerini gördü.

Merkez Bankası’nın kritik faiz kararını açıklayacağı haftanın ilk gününe düşüşle başlayan dolar/TL, gün ortasından sonra yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 7,60 kadar çekilen kur, 7,75’in üzerini gördü.

Döviz kurları, yeni haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Sabah saatlerinde yaşanan geri çekilme sonrası gün ortasında kurlar yukarı yönlü hareketlendi. 7,60’ı gören dolar/TL, saat 14:10’da 7,7587 ile gün içi zirvesini yaptı. Aynı dakikalarda euro/TL 9,1921’e kadar çıktı. Hızlı yükseliş sonrası bir miktar gerileyen döviz kurları saat 13:20’de 7,7262’den avro/TL ise 9,1514’ten el değiştiriyordu.

Yurt içinde bu haftanın en kritik gündemini 19 Kasım’da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı oluşturuyor. Geçen haftanın başında ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklikler sonrası merakla beklenen faiz kararı, fiyatlamalarda belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Küresel piyasalarda yeni hafta Japonya ve Çin’den gelen pozitif makroekonomik verilerle başladı. Japonya son 40 yılın en hızlı büyümesini kaydederken Çin’de beklentileri aşan sanayi üretimi risk iştahını artırıyor. ABD’de vadeli endeksler yüzde 0,7’ler düzeyinde yükselirke Asya borsalarında artılar yüzde 2’ye yakın primli.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir