Cumartesi Anneleri kaybedilen kadınlar için adalet istedi

Cumartesi Anneleri 780. eylemlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gözaltında kaybedilen kadınlara adadı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin cezalandırılmasını isteyen Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 780. haftasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gözaltında kaybedilen kadınlar için adalet talep etti.

‘KAYBEDİLEN KADINLARI UNUTMADIK’

Evrensel’in haberine göre açıklamada konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri, 8 Mart öncesi gözaltına kaybedilen kadınlar unutmadıklarını belirterek “Bu vesileyle bir kez daha gözaltında kaybedilen kadınları anıyor ve kayıplar için dünyanın her yerinde mücadele eden kadınları selamlıyoruz. 8 Mart’ta kadınların baskıya ve eşitsizliğe karşı yükselttikleri sese, biz de inkara, cezasızlığa ve adaletsizliğe karşı yükselttiğimiz sesle katılıyoruz” dedi.

Gözaltında kaybedilen Gazeteci Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe ise gözaltında kaybedilen çocuklarına kavuşamadan giden anneler için burada olduklarını söyleyerek, “Adalet yerini bulsun, hesap sorulsun” dedi.

‘KAYIPLARIN HESABINI SORACAĞIZ’

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da Dünya Kadınlar Gününün hemen arifesinde gözaltında kaybedilen kadınları andıklarını söyledi. Türkiye ve bütün dünyada insan hakları mücadelesinin öncülerinin kadınlar olduğuna dikkat çeken Fincancı “Kadınların mücadelesiyle suç işleyen failin hesap vermesinin yolu açılmaya başlanmıştır. Gözaltında kayıpların yalnızca isimlerinin anılması bile onların hesabının sorulması açısından çok önemlidir. İnsanlığa karşı işlenen suçların görünür olması için bizler de bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Bu mücadelede kadınlar olarak söz verdik, gözaltında kayıpları, gözaltında kaybedilen kadınlar için hesap soracağız” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir