İstanbul Valiliğinin etkinlik yasağı; CHP Eyüpsultan Kadın Koları’na 8 Mart Emekçi Kadınlar yürüyüşünü iptal ettirdi

İstanbul Valiliğinin etkinlik yasağı CHP Eyüpsultan Kadın Koları’na 8 Mart Emekçi Kadınlar yürüyüşünü iptal ettirdi

Savaşın yaşandığı Suriye toprakların da Suriye’de 250 sandalyeli Halk Meclisi’ni seçmek üzere 13 Nisan 2020 Genel seçimlere giderken Türkiye’de Barış Baharı hareketi bahane gösterilerek Kentlerde 10 günlük etkinlik yasağı getirilmesi hayli düşündürücüdür.

Kadın Kuruluşlarını 8 Mart Emekçi Kadınlar gününe hazırlanması bu kapsamda yapacağı etkinliklere de yasak getirilmiş oldu.

Valiliklerin bu tutumu her 15 saatte bir kadının cinayete kurban gittiği onlarca kadının istismar edildiği günümüz Türkiyesin de Toplumsal Eşitsizliğe dikkat çekecek eylemlerin önüne geçmek olarak birçok cevre tarafından algılanmaktadır.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile gülerdir Kadın yürüyüşüne hazırlanan düzenlemiş olduğu etkinliği sosyal medya hesabından paylaşan CHP Eyüpsultan Kadın Kolları Başkanı Arzu Altunay ve Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Valiliğinin etkinlik yasağı kapsamın da Eyüpsultan da kadın yürüyüşü etkinliğini iptal ettirdi.

CHP Eyüpsultan Kadın Kolları Başkanı Arzu Altunay Sosyal Medya hesabından yapmış olduğu açıklamasın da şu ifadelere yer verdi; İstanbul Valiliğinin 01.03.2020 tarihli kararı gereği 10 Gün süreyle İstanbul da her türlü eylem ve etkinliklerin durdurulması istenmiştir. Bu nedenle 08.03.2020 Pazar günü ”DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR” gününde İlçe Başkanlığımızın önünden başlayacak yürüyüşümüz iptal edilmiştir. Tüm Halkımıza duyurulur denmiştir.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir