ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar’dan 23 Nisan mesajı

Example HTML page

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile kutlama mesaj yayınladı.

Sakine Sayar yayınlamış olduğu mesajın da şu ifadelere yer verdi;

Değerli Halkımız, sevgili çocuklar;

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 99. yılını hep birlikte büyük bir gururla kutluyoruz.

Sakine Sayar, 23 Nisan’ın milletin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gün olduğunu belirterek, şunları ifade etti.

“Esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir.

Bu armağan, Çağdaş Türk Kadınlarının ülkemizi kurucu Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatür’e karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Bu ülkede bütün  hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve vatanımızın çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak için öncelikle Çağdaş Kadınlar Derneği olarak görev edindik.


Atatürk’ün ifadesiyle ‘Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.’ Tarihte hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Milletimiz bu hatayı asla yapmayacak, kendi hakkına kararlılıkla sahip çıkacaktır. Demokrasinin gelişmesi, adaletin sağlanması, hukuk devletinin güçlenmesi ülkemizde barışın ve kalkınmanın teminatıdır. Bu yolda yürüyecek ve haziran güneşi gibi sımsıcak bir zafere hep birlikte ulaşacağız.”

Sakine Sayar, çocuklara bırakılacak en değerli mirasın, özgür ve adil bir Türkiye olduğunu vurgulayarak, “Çağdaş Kadınlar Derneği, bu bilinçle çalışacak, Kadınlarımızın verdiği sonsuz güçle hepimizin özlediği huzur ve barış içerisindeki Türkiye’yi koruyarak yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Sakine Sayar

Çağdaş Kadınlar Derneği

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir