CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 19 Mayıs mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan vekili Zülfü Çakar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi grubu adına kutlama mesajı yayımladı.

Çakar yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün 19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün 104.yıldönümü… Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan 19 Mayıs 1919 tüm umutların tükendiği bir zamanda, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün Türk Milleti için Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşinin yurdun her tarafına dalga, dalga yayıldığı, çaresizliğin çareye dönüştüğü, karanlıktan aydınlığa ulaşan bir mücadele sürecinin ilk adımıdır.

Büyük bir destanın başlangıcı olan 19 Mayıs, bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesidir. Bu nedenle, bizi bugünlere taşıyan kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmamalı, onların büyük yoksunluklar içinde verdiği o büyük mücadeleleri, geleceğimize ışık tutan bir rehber olarak içimizde yaşatmalıyız.

Bugünün kendilerine bayram olarak armağan edildiği gençlerimiz, geçmişten gelen bu değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ”Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” sözüyle gençlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuştur.

Bu nedenle tüm gençlerimizi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında saray rejimine dur demeye, Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlanması mücadelesine omuz vermelerini ve ”28 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa giderek eksiksiz, firesiz oy kullanmaya çağırıyoruz”.

Sözümüz söz Genel Başkanımız ve Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ülkemize yeniden baharlar gelecek. ”Cumhuriyetimiz siz gençlerin yüreğinde atan bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla ilelebet yaşayacaktır”. Her şey çok güzel olacak.

Bu duygu ve düşüncelerimizle Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, Ulusumuzun, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyoruz dedi.

”CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUBU”

Zülfü ÇAKAR, Ali Haydar İŞKAR, Gülsüm POLAT, Ünsal AYKUTOĞLU, Nilgün ESENTEPE, Binali ÖZGÜL, Sema BALCI, Zafer DÖNER, Emine ÇELİK, Mustafa TÜYSÜZ, Filiz GÖKÇE, Ramazan GÜVEN, Veli GÜNGÖR

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir