Çelebioğlu’na sevgi seli sokağa taştı

Example HTML page

DSCF2202

DSCF2171

DSCF2172

DSCF2173

DSCF2175

DSCF2179
Yeşilpınar Star düğün salonunda yapılan aday tanıtım toplantısıyla seçim startı veren Eyüp CHP belediye başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu ilği odağı oldu.

Çelebioğlu’na sevgi seli sokağa taştı

Eyüp’ten 300 araçlık konvoyla Alibeyköyde bulunan star düğün salonuna gelen CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlunu çok sayıda partili karşıladı.

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren CHP Eyüp belediye başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu coşkunun salona sığmadığı tanıtım toplantısıyla seçim çalışmlarını hızlandırdı.

Geçen hafta CHP ilçe merkezinde parti örgütüyle buluşan ve örgütün desteğini alan CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 300 araçlık konvoyla geldiği aday tanıtım toplantısında nasıl bir belediye başkanı olacağını anlattı.

Yeşilpınar Star Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Çelebioğlu’nu Eyüp Belediye Başkanı olarak görmek isteyenlerin ve CHP’nin Eyüp’teki 20 yıllık AKP iktidarına son vermesini arzu edenlerin çoşkusu görülmeye değerdi.

“Dürüst, çalışkan başkan” sloganlarıyla ve alkışlarla salona giren CHP’nin Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, salondaki tüm katılımcılarla tek tek görüşerek” hoş geldin” dedi.

Coşkununun ve ilginin zirve yaptığı, yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşanan tanıtım toplantısına bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının ilgisi de büyüktü.

Toplantıda açılan “Ordulular tek yürek, Hüseyin Selami Çelebioğlu’na Destek” pankartı büyük alkış aldı.

Bölge CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum ve CHP İstanbul İl Yöneticisi Mustafa Ataş da Çelebioğlu’na destek için aday tanıtım toplantısında katılanlar arasındaydı.

CHP Eyüp Eski İlçe Başkanları Ali Turan, Ali Galip Mamal ve mevcut belediye meclis üyelerinin büyük çoğunluğu toplantıda hazır bulundu ve CHP’nin zaferi için çalışacaklarını belirttiler.

Adaylaşamayan Belediye Başkan Aday adayları ve Meclis Üyesi aday adayları da toplantıda yerlerini almıştı.

Çelebioğlu’nun aday tanıtım toplantısının bugüne kadarki CHP aday tanıtım toplantılarından önemli bir farkı vardı. CHP’lilerin dışında Çelebioğlu’nu desteklemek için toplantıya katılan yeni yüzlerin fazlalığı dikkat çekti.

Kürsüye ilk olarak Eyüp İlçe Örgütünü temsilen CHP Eyüp İlçe Yöneticisi Sinan Akçiçek geldi. Akçiçek, örgütün adayın arkasında olduğunu, 30 Mart akşamında CHP’nin bayrağını Eyüp Belediyesi’ne taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Akçiçek’ten sonra kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Yöneticisi Mustafa Ataş, yaptığı konuşmada “1994’te kaybettiğimiz Eyüp Belediye Başkanlığı’nı alacağımıza inanıyorum. Bu inancı sağlayan farklı etnik, bölgesel kökenden gelen aday adaylarının Çelebioğlu’nun yanında yer almasıdır. Bizim halka sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğumuzu kişisel hırslarımıza feda edemeyiz. Bu halk bizi linç eder” dedi.

Birleşe birleşe kazanacağız sloganlarıyla kesilen konuşmasında birlik mesajları veren Ataş, “Eyüp’ü kazanacak adayı sizlerin huzurunuza getirdik. 30 Mart akşamı davullar CHP’nin önünde çalınacak” dedi.

Hüseyin Selami Çelebioğlu’na destek için toplantıya katılan İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ise yaptığı konuşmada, “30 Mart akşamı Gezi Parkı’nın önünde İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferini kutlayacağız. İçinden milyonlar çıkan ayakkabı kutularını, para kasalarını yalanlarıyla örtemeyecekler. Gazanın mübarek olsun” dedi.

Hüseyin Selami Çelebioğlu’nun tanıtımının yapıldığı barkovizyon gösterisinden sonra “Birleşe birleşe kazanacağız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin zamanı geldi, durma ilerle gençlik seninle, heryer Taksim heryer direniş” sloganlarıyla kürsüye gelen Hüseyin Selami Çelebioğlu’nun konuşması sık sık destek sloganlarıyla kesildi.

Konuşmasına AKP’nin zulmüyle Gezi Parkı olaylarında ölen, yaralanan tüm gençlerimizi saygıyla anıyorum diyerek başlayan Çelebioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP her konuda vatandaşı rant kaynağı olarak gördüğü için kentsel dönüşüm altında halkı yeni bir dayatmayla yerlerinden etmeye çalışıyor. Biz bu anlayışı kabul etmiyoruz. “Önce insan” anlayışıyla insanlarımızı bulunduğu yerden etmeden dönüşümü gerçekleştireceğiz.”

Rant için insanların evlerinin ellerinden alındığını hatırlatan Çelebioğlu, “Evi elinden alındığı için Ağaçlı köyünde bir vatandaşımızın öldüğünü unutmamamız lazım” dedi.

Önemli bir manevi merkez olan Eyüp’te kültürel değerleri korumak ve inanç merkezlerini korumak için hiçbir şey yapılmadığını vurgulayan Çelebioğlu, AKP’nin ana amacının inanç, maneviyat değil ayakkabı kutularını dolarlarla doldurmak olduğunu belirtti.

Kent konseylerini gerçekten çalışır hale getireceklerini dile getiren Çelebioğlu, belediyeyi Eyüplülerle birlikte yöneteceklerinin altını çizdi.
“Cem Evi de bizim, Cami de bizim, Kilise de bizim” diyen Çelebioğlu, “İnançların hepsine saygılıyız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz” dedi.

“İşsizliğin önlenmesi için istihdamda Eyüplülere öncelik veren işyerlerini yasal çerçevenin bize sağladığı imkanları değerlendirerek teşvik edeceğiz” diyen Çelebioğlu, engelli vatandaşlarımızı da unutmadı ve Eyüp’ün engelsiz bir kent olması için çalışacağını vurguladı.

Meclis üyelerinin bölgenin birer parlementeri olduğunu belirten Çelebioğlu, Belediye başkanı olduğunda meclis üyelerinin bulunduğu bölgede birer başkan gibi çalışması için yetkilendireceğini ve bu çalışmaları sürekli takip edeceğini söyledi.

Son olarak yapacakları tüm etkinliklerde bu gücü, sevgiyi, sinerjiyi görmek istediğini belirten Çelebioğlu, “AKP’ye gerçek gücümüzü ve bizim kim olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

İlçe yöneticileri, Belediye Başkan Aday adaylarını ve Meclis üyesi adaylarını kürseye çağıran Çelebioğlu’nun birlikte kürsüde verdiği birlik ve beraberlik fotoğrafı toplantıya damga vuran görüntü oldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir