Boğaziçi’nde kampüs kapısında müdahale

Example HTML page

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar devam ederken, bugün Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri; kampüslere “güvenlik ve sağlık riski oluştuğu” gerekçe gösterilerek alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar 6 ayı aşkın süredir devam ediyor. Protestoların başladığı günlerde, üniversitenin asma kilit takılan kapısı bugün bir kez daha kilitlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, “güvenlik ve sağlık risklerini” gerekçe göstererek 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar kampüse girişlerin kısıtlandığını, bu sabah bir e-posta ile duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri bugün kampüslere alınmadı. Kampüs içerisine giren öğrencilere de müdahale edildi.

“KORKUNÇ BİR ŞEY, BU BİR YETKİ AŞIMIDIR”

İçeriye alınmayan akademisyenlerden Can Candan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum. Kapıda tutanak tuttuk. Korkunç bir şey. Bu bir yetki aşımıdır” dedi.

Boğaziçi TV’ye de konuşan Can Candan, rektörlüğün sunduğu gerekçenin gerçekçi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Kampüsümüzde güvenlik sorunu olmadığı gibi sağlık sorunu da yoktur. Kısıtlamalar da kalktığı için kampüse giriş çıkışta kısıtlama olmaması gerekir. Üniversite bir kamu üniversitesidir ve herkese aittir. Yapılanın keyfi bir uygulamadır. Aynı zamanda çalışma hakları da ihlal edilmektedir. Öğrencilerle aramızda demir parmaklıklar var, bu kabul edilebilir değil. Üniversitemizde birlikte olamıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu bir yetki aşımı, yetkiyi kötüye kullanmaktır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir