Binlerce insan gece yarısı İnce için buluştu

Binlerce insan gece yarısı İnce için buluştu

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Erdoğan, sana sesleniyorum, iddialı insanları severim. Sana söz veriyorum bu seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım, söz. Ama bir şartım var. İstediğim bir televizyon kanalında benimle çık ondan sonra. Kanalı sen seç, sunucuyu sen seç, saatini sen seç, gününü sen seç, yanına 200 tane danışman al yetmedi prompter al karşıma çık. Senden bunu istiyorum. Eğer bunu yaparsan söz veriyorum sözümün arkasındayım ama bun yap.” dedi.



İnce, Kadıköy de Göztepe Parkın önün de Otobüsün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

İnce, seçim çalışmalarının 35’inci günün de 76’ıncı mitingde vatandaşlarla beraber olduğunu aktararak, Kadıköylülerin büyük bir değişim başlattığını aynısını 24 Haziranda da beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğa’nın kendisine bir çağrıda bulunduğunu belirten İnce, ”Bana bir çağrıda bulunuyor, İnce seçimler de birinci çıkmaz isen siyaseti bırakacak mısın ?’dedi bana bu gün Erdoğan, sana sesleniyorum, iddialı insanları severim. Sana söz veriyorum bu seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım, söz.

Ama bir şartım var.

İstediğim televizyon kanalına benimle çık ondan sonra. Kanalı sen seç, sunucuyu sen seç, saatini sen seç, gününü sen seç, yanına 200 tane danışman al, yetmedi prompter al, karşıma çık.

Senden bunu istiyorum.

Eğer bunu yaparsan söz veriyorum sözümün arkasındayım ama bunu yap diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı olduğun da parti rozetini çıkardığını dile getiren İnce, ”artık altı ok yok Türk bayrağı takacağım dedim. Çünkü 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım.” İfadelerini kullandı.

Büyük bir şemsiye etrafın da buluşulmasını aktaran ince,” Barışalım uzlaşalım diyorum.3 B ile sorunları çözeceğiz. Birinci B Barışacağız, hemen barışacağız. Kavga etmeyeceğiz. İkinci B ekonomik olarak büyüyeceğiz. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Yatırımcı korkmayacak, marka oluşturacağız. Üçüncü B adil bölüşeceğiz. ” Değerlendirmesin de bulundu.

İnce, gelir dağılımının adaletsiz olduğu bir ülkede barış ve kardeşliğin olmayacağını ifade ederek konuşmasını söyle sürdürdü.

“BİR ÇOCUĞUN DİNDAR OLUP, OLMAMASINA DEVLET KARAR VEREMEZ, AİLE KARAR VERİR”
Muharrem İnce şöyle devam etti:
“Bir neslin, bir çocuğun dindar olup, olmamasına devlet karar veremez. Aile karar verir. Dindar nesilden hiç bir korkum yok. Dindar nesille bir sorunum da yok. Dindar neslin hiç bir sakıncası yok. İsteyen çocuğunu dindar yetiştirebilir. Ama kindar nesil istemiyorum. Demokrat, eleştiren, sorgulayan bir nesil yetiştireceğiz. Bütün öğrencilere resmi dil olarak Türkçe’yi öğreteceğiz. İkinci olarak anasının dilini öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dil neyse onu öğreteceğiz. Son olarak uluslararası dil öğreteceğiz. İngilizce, Almanca, Japonca, Rusça, Çince. Din dersi konusunda isteyene seçmeli olarak bu imkanı sağlayacağız. Zorunlu din dersini istemeyenlere de vermeyeceğiz. Din dersini seçmeli yapacağız.”

“BEYİN GÖÇÜNÜ BEYİN GÜCÜNE DÖNÜŞTÜRECEĞİM”
İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dördüncü dönemi hakkındaki açıklamalarına karşılık, “Dördüncü dönemini büyük ustalık dönemi olarak söylüyor. Öyle değil. Dördüncü dönemi emeklilik, kıraathane dönemi. Dördüncü döneminde onun sarayına yakın bir tane kıraathane açacağım. İster üzümlü, ister çikolatalı kek olsun ona göndereceğim. Ama kusura bakmasın kilosu 4 bin beş yüz lira olan beyaz çaydan içiyor. Onu veremem. O çok pahalı. Normal siyah çay içecek.

“TÜRKİYE’YE TAZE KAN LAZIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı televizyonda programa davet eden İnce, “Kazanamazsam siyaseti bırakırım. Ben senin gibi koltuk meraklısı değilim ki. Ben iddialı adamı severim. Sen de iddialısın. Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunlarını yorgun adamlar çözemez. Türkiye’ye taze kan lazım” dedi.

Muharrem İnce, 23 Haziran’da büyük İstanbul mitingini yapacağını bildirerek, “Bu mitingde 2 milyon kişinin olmasını istiyorum. Seçim çalışmalarına başlarken ikinci tura kalsın diyordum artık ilk turda halledelim diyorum. Yorulmak, mazeret, yorgunluk yok, marifet var.” diye konuştu.

“35 GÜNDÜR YEMEKTEN ÇOK MEŞALE DUMANI YEDİM”
Öte yandan, mitinge katılan bazı kişilerin ellerindeki meşaleleri yakmasıyla çıkan dumandan etkilenen Muharrem İnce, mitinge katılanlardan meşaleleri söndürmelerini isteyerek, son 35 günde yemekten fazla meşale dumanı yediğini söyledi. İnce’nin bu sözleri katılımcıları güldürdü.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir