AK PARTİ’Lİ KÜBRANUR USLU; İBB İŞTİRAKİ HAMİDİYE AŞ İDDİALARINI İBB MECLİSİ GÜNDEMİNE TAŞIDI

Example HTML page

Uzun zamandır gündemi meşgul iden Hamidiye AŞ hakkındaki iddialar  İBB Meclisi’nin Eylül ayı 2’cibileşiminde gündem oldu.

AK Parti İBB Meclis Üyesi ve İştirakler Ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanvekili Kübranur Uslu tarafından İBB Başkanlık Makamı’nın yanıtlaması üzerine konuyla alakalı soru önergesi verildi.

AK Partili İBB Meclis Üyesi Kübranur Uslu’nun iddialarına, CHP İBB Meclisi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ve İYİ Parti İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan söz alarak yanıtladı.

Kümranur Uslu “İftiharla, gururla bahsettiğimiz Hamidiye A.Ş. ne yazık ki son zamanlarda kaçak suyla, sağlığa zararlı kuyu sularıyla, mobbing, baskı, tekelleşme ve partizanca yaklaşımlarla hem medyanın hem de vatandaşın gündemindedir” dedi.

İBB Meclisi Eylül ayı ikini toplantısı Kovid-19 tedbirleri kapsamında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Meclis 1’inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı.

Meclis oturumunda SABAH gazetesinin gündeme taşıdığı Hamidiye A.Ş’deki kuyu suyu skandalı geçtiğimiz Pazartesi AKP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan vekili Ahmet Hamdi Gürbüz tarafından Eyüpsultan Belediye Meclisinin tartışma konusu olmuştu.

https://www.sabah.com.tr/yasam/2021/08/23/kuyu-suyunu-vatandasa-hamidiye-su-diye-satmislar-tesis-muhurlendi-sudan-ornek-alindi

Tartışma Gazetemiz Haber Etkin de yer almış ve geniş yankı uyandırmıştı.

İBB meclisinin Eylül Ayı 2’nci bileşimimde AK Parti İBB Meclis Üyesi Kübranur Uslu İBB Meclisinin gündemine getirdi.

Meclis üyesi Uslu tarafından İBB’nin başkanlık makamının yanıtlaması üzerine konuyla alakalı soru önergesi verildi. Sultan 2’nci Abdülhamid’in emaneti olan Hamidiye A.Ş.’nin İstanbullulara 1902’den beri hizmet verdiği hatırlatılarak “Özellikle, sadece doğal kaynak suyu kullanması, bu sebeple hiçbir maliyetten kaçınmaması ve kaliteyi koruması sebebiyle 2005’ten beri birçok uluslararası ödüle layık görülmüştür” denildi.

Uslu tarafından başkanlık makamının cevaplanması üzerine şu sorular yöneltildi:

İŞTE CEVABI İSTENEN SORULAR

  • Hamidiye A.Ş. vatandaşlara doğal kaynak suyu adı altında kuyu suyu satmış, bu yolla insanların sağlığını tehlikeye atmış mıdır?
  • Hamidiye A.Ş.’nin su tedariki sağladığı, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından ruhsatsız olarak kuyu suyu aldığı tespit edilen Kemer Su İşletmeleri Ltd. Şti. firmasının sahibi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nun eşi Cafer Bilenoğlu mudur? Bu durumun partizanca bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor musunuz?
  • Bahsi geçen şirketle yapılan 12 aylık sözleşmenin bedeli ne kadardır?
  • 12 ay boyunca bu fabrikadan kaç ton su tedariki sağlanmıştır?
  • Fabrikanın su aldığı doğal kaynağın kapasitesi kaç tondur, debisi ne kadardır?
  • Hamidiye A.Ş. Anadolu Yakası Ana Depo Sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç mudur? Bu durumun partizanca bir tutum olduğunu düşünmüyor musunuz?
  • Kamuoyuna yansıdığı ve mağdurların açıkça İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç tarafından tehdit, şantaj ve mobbingle bayiliklerine el konulduğu iddilariyla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem uygulanmış mıdır?
  • Bayiler daha önce su dağıtımı ve tedariği konusunda sorun yaşamazken seçim sonrası İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç’a distribütörlük verilmesi sonucu tedarikte sıkıntı çekmeye başlamışlardır. Bu kişiye distribütörlük verilmesinin sebebi nedir?
  • Birçok Hamidiye A.Ş. bayisi yaşanan baskılar sonucunda bayiliklerini devretmek zorunda kalmıştır. Devredilen bu bayilikler kimlere verilmiştir? Devir işlemi sonrası bayilikleri iki katı fiyatına satan ve aracılık yapan kişiler kimlerdir? Denildi.

‘’TARIK BALYALI HAMİDİYE AŞ PARTİZANLIKTAN UZAK TUTULMALI’’

AK Parti İBB Meclis Üyesi ve İştirakler ve Bağlı kuruluşlar Komisyonu Başkan Vekili Kübranur Uslu’nun vermiş olduğu araştırma önergesine cevaben bir konuşma yapan CHP İBB Meclisi Grup sözcüsü Tarık Balyalı şu ifadelerle cevap verdi

Sağlık Bakanlığının Sağlık İl Müdürlüğünün yapmış olduğu denetimler sonucun da bütün bu numunelerin temiz ve içilebilir olduğu herhangi bir sorun teşkil etmediği var.

Şimdi bu iddiayı söylüyorsunuz ama bu iddianın doğruluğuna ilişkin bir tespit yokken bir suçlama yapmak doğru değil. Araştırılsın mı araştırılsın en ince detayına kadar araştırılsın bunu bizim savunacak halimiz yok neyse gereği hukuken de yapılsın. Var olan tespitlerin hiç birinde böyle bir tespit yok ayrıca firmanın kaynak suyu üretim izini de var.

‘’Bunun dışında meseleyi çok partizanlığa dökmeye çalışıyorlar ama biz ‘Hamidiye’nin’ bu partizanlıktan uzak durması taraftarıyız.’’

İşini yapmak isteyen yapmaya devam etsin.

‘’AK Parti de ilçe başkanlığı yapmış olan belki de hala ilçe başkanlığı yapan bir arkadaşımızın bir beyefendinin firması da uzun yıllar beri ‘Hamidiye’ye’ iş yapmaya devam ediyor.’’

Fason olarak su üretmeye devam ediyor.

Biz şöylemi davransaydık bu AK Parti ilçe Başkanı firmasını devre dışı bırakalım yakışır mı yakışmaz. Doğru olmaz.

Bahsedilen Belediye Başkan Adayı bu firmayla ilişkisi nedir ben bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla resmi evraklarda bir şeyini görmedim eksiklik varsa arkadaşlar düzeltirlerse seve, seve de kabul ederim ama gördüğüm kadarıyla böyle bir şey de yok.

Ayrıca bildiğim bir şey daha var ilgili bey efendi uzun senedir su sektöründe geçmiş yıllarda da Hamidiye AK Parti’nin yönetimindeyken de Hamidiye ile iş yapmış.

Eksiklik varsa düzeltelim eksiklik bize ait olsun.

Ortaya çıkan tabloda bir firma bu beyefendiye ait değil. İki o beyefendi AK Parti döneminde de iş yapmış. Üç  AK Parti’li  arkadaşlar Hamidiye ile iş yapmaya devam ediyorlar doğaldır bu geçmişte de yaptılar bu günde yapıyorlar.

Meseleyi buraya indirmeye gerek yok.

Önemli olan halkın sağlığını rahatsız edecek sıkıntıya sokacak bir şey varmı. İl Sağlık Müdürlüğü’müzün, Sağlık Bakanlığı’mızın yapmış olduğu denetimlerde hiçbir sorun tespit edilmedi.

Jandarmanın yapmış olduğu tespitler bizim sözleşmemizin bitiminden sonra.

Yine Jandarmanın tespitinde Hamidiye’nin söylenen bu kuyu suyunu kullandığına dair bir tespitte yok dedi.

‘’KÜBRANUR USLU’’

Tekrar söz alan önerge sahibi Kübranur Uslu şu ifadelerle önergeye yapılan eleştirilere cevap verdi;

Evet bahsedilen İl sağlık Müdürlüğü denetim raporlarını ben de gördüm, İl Sağlık Müdürlüğümüz denetimlerini gerçekleştiriyor. Denildiği gibi değerlerin kötü olmadığı da ortaya çıkıyor. Fakat meselemiz o değil.

Dikkat ederseniz sayın meclis üyemiz şöyle dedi.

Bahsedilen bilgilerin çoğu yanlıştır asla öyle değil.

Şu şekilde, biraz önce de söyledim, orada bir kuyu var mı? Var. Jandarma bunu tespit etmiş mi? Etmiş. O kuyudan çıkan borular fabrikaya ulaşmış mı? Ulaşmış. Yani süs olarak oraya bir kuyu açmadılar herhalde oraya ormanın derinliklerine. O borularda oraya gidiyor.

Dolayısıyla O kuyudan doğal su üretim yerine kuyu suyu çekildiği ortada. Kuyu suyu üretildiği aşikar. Biz zaten diyoruz ki buranın zaten doğal kaynak su üretim ruhsatı var. Kuyu suyu üretim ruhsatı yok. Fakat kaçak yollarla siz boruları, sistemi kurmuşsunuz orada bir ekleme yapıyorsunuz. Dolayısıyla doğal kaynak suyunun içine kuyu suyunu kattıktan sonra bu değerlere yansımamış olabilir. Fakat bu bize şunu göstermez sizin kaçak yollarla kuyu suyu açtığınız, vatandaşlara biz size doğal kaynak suyu satıyoruz diyerek aslında kuyu suyu verdiğiniz vatandaşları kandırdığınız gerçeğini değiştirmez.

Ve yine bir gerçekte sayın meclis üyemiz cevap vermek istemedi ama buranın sahibinin eski CHP Belediye Başkanı Adayının eşi olduğu gerçekliliğini de değiştirmez.

Dolayısıyla her şey doğru ve gerçektir.

Tespit edilmiş şeylerdir.

Kesinlikle sayın meclis üyesinin söylenenler doğru değildir ifadesini kabul etmiyorum ifadesin de bulundu.

İBRAHİM ÖZKAN’DAN İBB AK PARTİ GRUBUNA

Soru önergelerinizle insanları zan altında bırakamazsınız!

İBB Meclisi AK Partili Meclis üyesi ve  İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkan vekili Kübra Uslunun iddialarına yanıt verdi.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Uslu’nun soru önergesinde bahsi geçen İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç ile ilgili iddialar asılsızdır diyerek konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

DİLAVER KOÇ, YILLARDIR ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK BÖLGE BAYİSİ!

Soru önergelerinin formatının gündem dışı konuşmalara doğru döndüğünü ve siyaset yapıldığını belirten Özkan, yapacağı düzeltmelerin kayıtlara geçmesi adına söz aldığını da vurgulayarak şunları söyledi:

“Ağır ithamlar var soru önergesinde, şantaj ve tehdit lafları geçiyor. Dilaver Koç, İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanımız olması haricinde profosyonel iş hayatında, bölgenin en büyük su bayisidir zaten…Taşkesti suyu satıyor, sayın Cumhurbaşkanı da o suyu kullanıyor, yani sayın Cumhurbaşkanı da kendi müşterisi..Hamidiye’de yönetim değiştikten sonra, eski bayilerden ciddi manada alacakları vardı Hamidiye suyun ve bir dönem su vermeyi kesti. Daha sonra Dilaver beye “Hamidiye’nin de suyunu dağıtır mısın”, demişler. Durum bundan ibaret, orada bir şantaj, tehdit ne olabilir ki? Sonuçta Hamidiye’nin yetki verdiği bir bayii ve işi yeni değil…”

Dilaver Koç’un, yıllardır İstanbul Anadolu yakasının en büyük bölge bayisi olduğunun bir kez daha altını çizen İbrahim Özkan, başkanlık makamına soru önergesi verilirken, gündem dışı konuşma yaparak insanları zan altında bırakmanın doğru bir yaklaşım olmadığını da söyledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir