TİP üyeleri Dikmece’den seslendi: ‘Köylünün toprağını sermayeye yedirmeyeceğiz’

Example HTML page

Dikmece’de jandarmanın saldırması sonucu darp edilerek gözaltına alınan 7 kişi, bugün serbest bırakıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece köyünde yurttaşlara ait zeytinlik arazilerin imara açılmak istenmesine karşı bölge halkının direnişi devam ediyor. Arazilerin habersizce kamulaştırılmasına karşı 4 gündür direnen Dikmece köylülerine jandarmanın TOMA ve biber gazıyla saldırması sonucu darp edilerek gözaltına alınan 7 kişi, bugün savcılığa çıkarılmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Öğrenci Bürosu Üyesi Doğukan Aksu, ¨Bugün burada bir kez daha söylüyoruz, köylünün toprağını sermayeye yedirmeyeceğiz¨ dedi.

Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin en fazla can kaybı ve yıkıma uğrattığı kentlerden olan Hatay’ın Antakya ilçesine Dikmece köyünde, yurttaşların zeytinliklerinin ve tarım alanlarının imara açılmasına karşı başlattığı direniş sürüyor.

TOKİ’nin kalıcı konut yapması için arazilerinin kamulaştırılmasına tepki gösteren yurttaşlar jandarmayla karşı karşıya gelirken bölgeye çok sayıda asker ve TOMA sevk edildi. Jandarma ekipleri, tapulu arazilerinin imara açılmasını protesto eden Dikmece halkının önüne bariyer kurarken, dün depremzede yurttaşlara TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

Yapılan saldırıya karşı direnişte biri TİP üyesi 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasının ardından TİP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hakan Güneş, TİP Parti Meclisi (PM) Üyesi Aylin Açıkgöz ve TİP Öğrenci Bürosu Üyesi Doğukan Aksu, kamulaştırılmak istenen zeytinlik alanda açıklama yaptı.

GÜNEŞ: KAMUYA RAĞMEN SERMAYE ADIMINA HİÇBİR YERDE İZİN VERMEYECEĞİZ

Hakan Güneş, şunları söyledi:

“Türkiye İşçi Partisi olarak Akbelen’de neyi savunuyorsak Hatay Dikemece’de de onu savunuyoruz. Her iki ilçede de kamu yararı adına şirketlere peşkeş çekilen araziler var. Başka alternatifleri olduğu halde kamu yararı adına yapılacak birtakım işlere aslında zeytinlikleri, tarım alanlarını heba eden bir iktidar var. Kamu yararı öncelikle kamuya sorulmalı, kamu biziz. Kamuya rağmen herhangi bir sermaye adımına hiçbir yerde izin vermeyeceğiz. Nasıl Barselona’da şirketin bağlantılarını iptal ettirmeye çalışıyorsak, Akbelen’de direniyorsak, Hatay’da da bu direnişi halkımızla birlikte sürdüreceğiz. TİP bu hukuksuzluğa asla izin vermeyecektir.”

AÇIKGÖZ: İKTİDAR VE SERMAYE EL ELE VERMİŞ BURADAKİ HALKIN MALINA EL KOYMAYA ÇALIŞIYOR

TİP PM Üyesi Aylin Açıkgöz ise şöyle konuştu:

“Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece mahallesindeyiz. Burada deprem sonrası gerçekleşen katliam sonrasında ne yazık ki hala yaşam koşulları sağlanabilmiş durumda değil. Bütün bunlara rağmen iktidar ve sermaye el ele vermiş buradaki halkın malına, mülküne, tarım alanlarına el koymaya çalışıyor. Bütün bunlara inat Dikmece halkı, çevre aktivistleri burada mücadeleyi büyütmeyi amaçlıyor. Bugün gelinen noktada direnişe karşı kolluk kuvvetleri halka biber gazı, cop kullanmak konusunda hiç geri adım atmıyor. Bütün bunlara inat direniş devam ediyor. Şu an halkın tapuları kendilerinden habersiz bir şekilde ellerinden alınıyor.  E-Devlet’e girdiklerinde arsalarının kamulaştırıldığını, bunlardan bihaber olduklarını görüyoruz. Bunlara karşı avukatlarımızla ve çevre aktivistlerimizle bu direnişi büyüteceğiz ve Dikmece halkının yanında olacağız.”

AKSU: KÖYLÜNÜN TOPRAĞINI SERMAYEYE YEDİRMEYECEĞİZ

Jandarmanın müdahalesinde darp edilerek gözaltına alınan TİP Öğrenci Bürosu üyesi Doğukan Aksu, “4 günüm aşkın süredir Hatay Dikmece’de Dikmece halkıyla beraber jandarmanın sert müdahalesine karşı direniyoruz. Bugün burada bir kez daha söylüyoruz, köylünün toprağını sermayeye yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir