TİP Sözcüsü Kadıgil depremde akıbeti belirsiz çocukları sordu

Example HTML page

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, depremden sağ kurtulmalarına karşın akıbetleri belli olmayan çocukları bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, depremden kurtarılan çocukların beyaz bir otomobile bindirildiği ve bir daha kendilerinden haber alınamadığı yönündeki iddiaları sordu.

Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına verdiği soru önergelerinde şu soruların yanıtını istedi.

  • Söz konusu iddialardan haberdar olan Bakanlığınız bugüne dek ne tür bir soruşturma yapmıştır?
  • Depremden sonra kayıp başvurusunda bulunulan kaç çocuk vardır? Bu çocukların kaçı ailelerine teslim edilebilmiştir? Bulunan çocuklar, nerede ve kaç gün içinde bulunmuştur?  
  • Adıyaman’da depremde sağ kurtulan ve ancak son olarak beyaz araçlarda görülen Hira Nur Tümsavaş ve Furkan Alp Alsan nerededir?
  • Bakanlık olarak çocukların bulunması için ne tür çalışmalar yapmaktasınız?
  • Deprem bölgelerinde depremden sağ kurtulduktan sonra haber alınamayan kaç çocuk bulunmaktadır?
  • Depremzede kaç çocuk, devlet koruması altına alınmıştır?”

ÖNERGELERE YANIT YOK

Öte yandan daha önce de refakatsiz çocukların tarikatlara verildiği, çocukların DNA testi yapılmadan beyan üzerine yakınları olduğunu öne sürenlere teslim edildiği ve kız çocuklarının taciz edildiği iddialarını gündeme getiren Kadıgil’in 28 Şubat tarihinde verdiği soru önergesine hala yanıt gelmedi.

Kadıgil yanıtlanmayan önergesinde “Enkaz altından sağ olarak kurtulan ve hastanelerde kayıtlarına, enkazın incelemesi tamamlamasına rağmen herhangi bir ize rastlanılmayan çocukların akıbeti nedir? Kayıp çocukların ivedilikle bulunması için, refakatsiz çocuklar için kurduğunuz çağrı merkezi dışında herhangi bir çalışmanız var mıdır? Kayıp çocukların bulunması ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için diğer Bakanlıklarla koordineli olarak bir çalışma yürütmekte misiniz?” diye sormuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir