TİP Milletvekili Barış Atay hakkında fezleke düzenlendi

TİP Milletvekili Barış Atay hakkında, ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen ve Rakka’da hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil ile ilgili paylaşımı nedeniyle fezleke hazırlandı.

Barış Atay hakkında ‘kırmızı fularlı kız’ paylaşımı nedeniyle fezleke düzenlendi

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay hakkında, Suriye’nin Rakka kentinde IŞİD mensuplarıyla girdiği çatışmada hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil ile ilgili paylaşımı nedeniyle dokunulmazlık fezleke hazırlandı. Fezleke Meclis Başkanlığı’na geldi.

Barış Atay, fezlekeye söz konusu 30 Mayıs 2017 tarihli tweetinde ‘kırmızı fularlı kız’ olarak da bilinen Karacagil ile ilgili “Yaşadığı dönemin sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla inisiyatif alıp, hayatının akışını değiştiren, gencecik bir devrimci daha” ifadelerini kullanmıştı.

‘GEZİ PARKI’ DETAYI

İleri’deki habere göre, Atay hakkında hazırlanan fezlekede şu ifadeler yer aldı:

“Barış Atay Mengüllüoğlu’nun sosyal medya paylaşımına konu ettiği ve kamuoyunda ‘Kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in Suriye’nin Rakka kentinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerek ülkemizde, gerekse uluslar arası kamuoyunda PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı olduğu bilinen YPG terör örgütü saflarında savaşmakta iken öldürüldüğü, yine bir dönem ülkemizde yaşanan ve kamuoyunda ‘Gezi Parkı Eylemleri’ olarak adlandırılan eylemlerde yer aldığı bilinmektedir.”

Barış Atay’ın, yaptığı paylaşım ile ‘suç ve suçluyu övdüğü’ ve ‘örgüt propagandası yaptığı’ iddia edildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir