Soldan Bakış

Example HTML page
selahattin sorucu

selahattin sorucu

 

Soldan Bakış

Selahattin Sorucu

sorucu2002@hotmail.com

1 Mayıs İzlenimlerim

Merhabalar sevgili okurlarım.Bu yazımda sizlere bazı izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Bildiğiniz üzere uzun süredir yazılarıma ara vermiştim,ama artık yazmanın zamanı geldiğini düşünüyorum.

Sizlere bu yazımda AKP’nin İleri Demokrasi lerini anlatmak istiyorum.

Her fırsatta Demokrasiden dem vuran Adalet ve Kalkınma Partisi demokrasi örneklerinden birini daha son 1 Mayısta İstanbul emekçilerine yaşattı.

Emekçiler,siyasi partiler ve derneklerin 1 Mayısta Taksim alanında yapmak istedikleri  demokrasi şölenine AKP’nin demir yumruğu gölgesinde ve bir çok insanın yaralanmasına sebebiyet verecek şekilde olması İktidarın ne kadar ileri demokrasi istediğinin göstergesi olmuştur.

Gazetecilik görevimiz gereği bulunduğum Beşiktaş’ta başlayacak olan ve Taksime hareket edecek gruba yönelik polis’in tavrını hepiniz biliyorsunuz.İktidardan aldığı emirle insanların üzerine saldıran bu güç ileri demokrasi açısın dan belki iktidardan beğeni toplamıştır ama bizzat o alanda bulunan bir gazeteci ve olayın tanığı olarak o günkü yaşananlar kara bir leke olarak her zaman hatırlanacaktır.

Polis’in yan yana gelen üç beş kişi yi görünce (ülkenin bir çok ilinden getirilen TOMA’lar ile)İnsanların üzerine saldırısı hiç te hoş olmamıştır.(hoş olmamıştır lafıda yaşananlara bakıldığında çok hafif kalır)

Özellikle Bülent Arınç ve İstanbul valisi tarafından yapılan açıklama ise tamamen kara mizah konusu olacak bir şeydir.Oradaki insanları marjinal gruplar diye nitelendirmesi kendini ne kadar büyük ve dokunulmaz olduklarının göstergesidir.

Kimdi bu marjinal gruplar diye bakarsak eğer,bu grubun içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi nasıl marjinal’se,CHP’nin Genel başkan yardımcıları,milletvekilleri,İstanbul il başkanı,il yöneticileri,İlçe başkanları,Belediye meclis üyeleri’ni marjinal olarak göstemeye çalışması insanlar üzerinde toplum psikolojisi uygulama çabasıdır.

Ama o gün hem polis’ten hemde hükümetten CHP’nin böyle direnç göstermeyeceği ve ilk olarak, kitlesini dağıtmasını düşünmüş olmalıki oda CHP’nin direnci ile ortadan kalkınca hunharca CHP’lilere karşı bir saldırı gerçekleşmesine neden oldu.

CHP’li gruba önce TOMA’lardan sıkılan tazyikli su,ardından da biber gazı ile müdahalesi ne karşın Özellikle İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın örgütü ile beraber tüm saldırılara karşın direnmesi Beşiktaş’ta bir destansı Hikayenin başlamasına sebep oldu.

Son yıllarda CHP il başkanlığı yapan kişilere göre en çok örgütüne sahip çıkan ve yanında olan  il başkanı olarak her zaman anlatılacak bir hikayeyi doğurdu.

Konumuza tekrar dönecek olursak polisin insanların üzerine sıktığı su ve gaz bombalarında etkilenen insanlar tedavilerinin yapılması için çağırılan ambulanslar insanların canlarını kurtarmaya çalışırken (kalp krizi geçirenler vardı)polisin sağlık ekipleri varken tekrar tekrar saldırması karşısında zannedersiniz silahlı bir örgüt var onları dağıtmak için her şeyi deniyor olması idi.

Bu olay başka bir devlet’le savaş içinde olsanız savaş suçudur.

Dip not;ben sadece Beşiktaş’taki olaylara dair yazdım alan da çıktıktan sonra Mecidiyeköy,Şişli,Dolapdere ve Okmeydanı’na gittiğim zaman olayın aslın da vahameti dahada arttı Her yer savaş alanına dönmüştü yaralılar,yerlerde biber gazı kapsülleri ve insanların yaka paça gözaltına alınmaları İnsanlığın bitti noktası idi.

Acaba  bu 1 Mayıs için AKP hükümeti 63 akil adam’ı yollasa idi bu olayları hükümete bildirip yaptığının yanlış olduğunu söyleselerdi nasıl olurdu.(Gerçi biri orada idi ama)

Bu eğer ileri demokrasi ise ben almayayım yiyen buyursun!!!

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir