Sarıgül, CHP'den İBB Başkanlığı adaylığı ve Deniz Baykal hakkında konuştu.

“Yerel Yönetimlerde ‘Şişli Modeli’ni” anlatarak konuşmasına başlayan Sarıgül göreve başladığından itibaren Şişli’de yapılan icraatlerı fotoğraflarla gösterdi.

Siyasette ses getirmenin koşulları olduğuna dikkat çeken Sarıgül “Ancak ses getirmek için inandırıcı olacaksınız. Kolay kolay söz vermeyecek- siniz. Ama verdiğiniz sözü mutlaka yerine getireceksiniz. İddianız olacak, inancınız olacak, yüreğiniz olacak yaptığınız çalışmalarda mutlaka arkanızda eser bırakacaksınız. Ayrıca yaşamda üç güç var. Bunlar siyasi güç,ekonomik güç ve toplumsal çevre gücü. Siyasi gücünüz, ekonomik gücünüz ne olursa olsun toplumsal ve çevre gücünüz yoksa asla başarılı olamazsınız” dedi.

“inançlar Allah’ımıza ulaşma yoludur iktidara ulaşma yolu değil”
Şişli’de inanç merkezleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar ile ilgili açıklamalar yapan Sarıgül “Bizim belediyemizde din farkı,dil farkı,ırk farkı,kültür farkı yok ve mezhep farkı kesinlikle yok. Biz camilerimize destek verdik vermeyede devam ediyoruz. Cem evlerimize destek veriyoruz. Kilise ve sinegoglarıda kesinlikle unutmadık. Buradaki amacımız şu; biz hangi inanç ve kültürden olursa olsun bütün yurttaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Göreve geldiğimde ilk olarak bir Ermeni birde Musevi yurttaşımızı belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Bununda bilinmesini isterim. İnançlar Allah’ımıza ulaşamanın yoludur iktidara ulaşmanın yolu değildir. Mesala bugün ülkemiz laik ve demokratik bir Türkiye noktasında ise bunun ana temeli şudur: Dünyada 52 İslam ülkesi var. Bu ülkeler arasında biz laiklik ve demokrasi içinde yönetiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz” dedi.

Sarıgül’ün bu sözü öğrencilerden büyük alkış aldı. Sarıgül, Işık Üniversiteli öğrencilerine bir sürpriz yaparak kura ile seçilen 3 öğrenciyi kendisinin İtalya gezisine götüreceğini açıkladı.

“Kılıçdaroğlu ile görüştüm. O da kabul etti”

Bir öğrencinin CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için %99.9 aday olacağını ve bu konuyu Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söylemesi gülüşmelere neden oldu.

Öğrencinin “Ben Kılıçdaroğlu ile görüştüm. O da kabul etti zaten. Büyük ihtimalle aday yapacak” demesi salonda alkış tufanına neden oldu.

Sarıgül adaylık ile ilgili soruya “Aday olmak önemli değil. Kazanmak önemli. İstanbul’da mutlaka demokratik bir birliktelik oluşturmak lazım. Sonuçta İstanbul tam 20 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. Ama Şişli’den Ümraniye geçmek akşamları bir buçuk saat. Günde üç saat yolda geçiyor. Her şey çok güzel iki tane Türkiye var. Bir televizyonlarda zorunlu olarak sunulan Türkiye var. Bir de gerçek Türkiye var. Televizyona baktığınızda her şey güzel. Köprüyü geçerken sağa sola laleler dikerek ama bir Bağcılar, Esenler ve Ümraniye gibi ilçelerine girince aynı hava yok. Onun için büyük bir demokratik birliktelik sağlamak lazım” diye yanıt verdi.

Yurt dışından metro örnekleri de veren Sarıgül “İstanbul’da yirmi yılda otuz dokuz kilometrelik bir metro var. Başka birşey yok” dedi.

“Ben artık Deniz Baykal lafını duymak istemiyorum”

CHP’den ihraç edildiği dönemide anlatan Sarıgül “Baykal döneminde partiden 7 bin kişi ihraç edildi. Onlardan biride benim. Ben bu yedi bin arkadaşın ihracının kaldırılmasını söyledim. Şimdi de diyorlaki Sarıgül üç beş bin kişi ile geliyorsa gelsin diyorlar. Öyle şey yok. Bir yerlere Türkiye Değişim Hareketi’ni üç beş bin kişiye bağlayamazsın. Biz milyonların gönlünde taht kurduk” dedi.

Sarıgül “Bir öğrencinin CHP şu an ikiye bölünmüş” demesi üzerine “İki olmuşsa iyi” dedi.

Sarıgül, “Ben artık Deniz Baykal lafını duymak istemiyorum. Yeter. Böyle birşey olmuş. Yirmi beş sene Baykal hala Baykal konuşuyoruz” dedi.

Example HTML page

One Comment

  • rıfat aktaş dedi ki:

    sayın bşk seni çok seviyoruz bir an önçe chp katılman türkiyede çok şeyleri değiştirecektir ilk önce ist sonra genel bşk baykalın esamesi bile okunmuyor yeterki siz gelin bizleri mutlu edersiniz saygılar bşky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir