NEREDE KALMIŞTIK

Sevgili okurlarım;
Etkin Haber Gazete ’sindeki köşem de çok değerli bir dostumun isteğini kıramayarak yazmaya başladığım günden itibaren beni çok merak ettiğinizi biliyorum, gündelik hayatınız da yer etmek ayrıca beni çok mutlu etti.
Hala günümüz toplumun da sevgi dolu yüreklerin sevecenliğini duymak ve yaşamak bambaşka bir duygu inanın paha biçilmez bir hazine bu çok değerli buluyorum bu davranış biçimini negatiflikten çıkmış pozitif enerji yayma şeklini.
Günümüzün bize dayattığı onca sorun arasında neşelenmek güneşi görmek ve ışığında yürümek çok güzel bir duygu, onca başarısızlığın arasında başarma umudunu yaşamak yaşama sımsıkı sarılmak bir başka hazinedir bunları görmek inanın çok mutlu etti beni bu kısa süre zarfı içinde.
Tamda bu noktada okurlarımın merakını giderme noktasında sizlerle bu yazımı paylaşma ihtiyacı hissettim bu yazımda sizlere Dr.Barış Kamo’dan bahsedeceğim sizlere;
Dr.Barış Kamo Hoca Ahmet Yesevi ocagından gelen uzunca bir göç sürüveni sonrası anadolunun bir kentin’de duraklayan akçalı soyundan gelen zamanın yönetimlerince asimilasyona uğratılmış bir ailenin 1959 yılında dünyaya gelen asi bir delikanlısıdır. Kamo dünyaya geldiği günden itibaren kabına sığmayan hareketli olan dünya penceresi pozitif güzel sevdalar yaşayan toplum sorunlarına kayıtsız kalmayan bu alanlar dada oldukça bedel ödeyen ailesinin asimile edilmesine rağmen özünü yakalayan doğadaki bir çiçek kadar temiz berrak bir kişiliktir. Nefes aldığınız her yerde vardır Kamo mücadelede her zaman zalimin karşısında mazlumun saflarında yerini alır.
Sevgili okurlarım Kamo’ya olan hayranlığım yine bir mücadele sonrası 1986 yılında bir mücadele sonrası düşmüş olduğum faşizmin zindanlarında elime gecen bir kitaptan kaynaklanmaktadır, her insanın kendini örnek aldığı tarihsel bir kişilik vardır aslında benimkisi de böyle bir şey işte bir yoldaşımın tavsiyesi üzerine okuduğum Ekim devrimi yıllarına dayanan Maksim Gorkinin Lenin le tanıştırdığı Semion Ter Petrosyan nın mücadele içinde almış olduğu Leninin tabiriyle eşsiz Kamo yazarı Jacques Baynac ın kaleme aldığı 243 sayfalık kitabı elimden bırakmadan 24 saat için de okumamla başlamıştır. 1986 Yılın da başlayan bu örnek yaşamım bundan sonra ki yaşamımda da devam edecektir. Benim buraya kattığım sadece tiyatro oyunculuğum sayesin de örnek aldığım ve düşüncelerine önem verdiğim Bertolt Brecht in epik tiyatro anlayışıdır,yani kendinden birşeyler katmak hayata ve yaşama.
İşte merak edilen merak ettiğiniz severek okuduğunuz gönlünüzdeki Dr. Barış Kamo böyle biridir.
Bundan böylede Karanlığa mahkum olmayan hedefine güneşi alan güneşe yürüyen insanı merkezine alan düşünceleriyle ve eylemleriyle sizlere pozitif enerji vermeye devam edecektir Dr Barış Kamo .
Emperyalizm yer yüzünden silininceye dek sevdadan güzelliklerden yana her şeyin yaşandığı bir dünya kurulunca güneşi tutana a kadar nefes aldığım sürece bu mücadele anlayışımla zalime karşı mazlumun saflarında mücadelede hep yanı başınız da olacağım gerek düşüncelerimle gerek eylemlerimle .
Hepinize sevda mücadele dolu yüreğimle sevgiler sunarım segiyle kalın sevgili okurlarım.
Hayat devam ediyor güneş var yürüyelim o zaman zalimin üstüne üstüne güneşi tutana dek ne dersiniz …
19.04.2013/Dr. Barış Kamo

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir