PSAKD, Gazi Cemevine Yapılan Polis Saldırısını Yargıya Taşıyor

PSAKD Genel Merkezi, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in uğurlanmasına ve Gazi Cemevine yapılan polis saldırısını yargıya taşıyacağını duyurdu. Açıklamada, “Alevilerin ibadethanesine saldırmak kimsenin haddi değildir. Açıkça uyarıyoruz ki, bir daha ibadethanemize en ufak bir saygısızlık yaparsanız, gerekeni yaparız” denildi. 

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek‘in Gazi Cemevi‘ndeki cenaze törenine ve vasiyeti üzerine yapılmak istenen yürüyüşe polis biber gazıyla müdahale etti.

Cemevinin kapılarını kırarak ve içeriye gaz bombası atarak cenazeyi götüren polis, çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı.

Duruma tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, “Alevilerin ibadethanesine saldırmak kimsenin haddi değildir. Bulunduğumuz her alanda barışı, demokrasiyi ve eşitliği savunan bir halk olarak açıkça uyarıyoruz ki, bir daha ibadethanemize en ufak bir saygısızlık yaparsanız, gerekeni yaparız” açıklamalarında bulundu.

“MİHMANIMIZA SAYGISIZLIK YAPTIRMAYIZ”

Cemevlerinin milyonlarca Alevinin ibadethanesi olduğunu, Alevi inancı gereğince Hakka yürüyen cana son görevin yapılacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Buraya gelen her kim ise mihmanımızdır, mihman da ALİ’dir.!
Mihmanımıza saygısızlık yaptırmayız.!

Tüm yetkililere sesleniyoruz. Aklınızı başınıza devşirin. Bu ülke hepimizin, bu topraklarda yüzyıllardır hep birlikte yaşıyoruz. Biz Aleviler gerilim istemiyoruz. Ama cemevimize yapılan saygısızlığa asla tahammül etmeyeceğiz.

“DERHAL ALEVİLERDEN ÖZÜR DİLENSİN!”

Polis ne yapmak istemektedir? Aklı selim hiç kimsenin istemeyeceği tepki ve toplumsal refleks oluşursa altından nasıl kalkılacaktır?
Biz Pir Sultan örgütlülüğü olarak, ülke genelindeki on binlerce üyemizin sağduyu, demokratik bilinç ve sorumluluk ile hareket edeceğini biliyoruz.
Tıpkı pirimiz Pir Sultan Abdal gibi, size rağmen demokrasiden vazgeçmeyeceğiz, size rağmen türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz.

“BU KEPAZELİĞİ NASIL AÇIKLAYACAKLAR?”

Siyasal İslamı kurumsallaştıran AKP, yaşamın tüm alanlarını kutuplaştıran politikaları terk etmelidir. Her fırsatta müslümanların mağdur edildiği hatta özgürce ibadet edemediğini dahi söyleyenler, bu kepazeliği nasıl açıklayacaklar?

Gazi Cemevimize yapılan bu saygısızlığı, bu hakareti yargıya taşıyacağız. İstanbul emniyetinin bu tutumu hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

“TÜRKÜ SÖYLEMEK SUÇ DEĞİLDİR!”

Türkü söylemek suç değildir.!
Kendisini ve inancını türkülerle ifade eden bir halkın ibadethanesine saldırmak hangi aklın ve vicdanın ürünüdür. Siz, hangi ibadethaneden kaldırılan cenazenin kime ait olduğunu soruyorsunuz?
Biz de sormayız ve sahipleniriz de!

Cemevleri ibadethanemizdir, Yezid’e, Yavuz’a boyun eğmeyeceğiz.”

Kaynak : PİRHA

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir