Prof. Dr. Osman Erk: 10 Nisan tüm dengeleri alt üst etti

İstanbul Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Osman Erk, 10 Nisan’da sokağa çıkma yasağı öncesi kalabalıkların sokaklara akın etmesiyle tüm dengelerin alt üst olduğunu ifade etti. Erk, “Vaka artışı nerede zirveyi bulacak ve düşecek, bilmiyoruz” dedi

Türkiye genelinde 12 Nisan itibarıyla toplam koronavirüs vaka sayısı 56 bin 956’ya, can kaybı ise bin 198’e ulaştı. 4 Nisan günü toplam vaka sayısı 23 bin 934, ölenlerin rakamı ise 501 olmuştu. Bir haftalık sürede toplam vaka sayısı ise iki katına çıktı.

Milliyet’ten Mert İnan’ın haberine göre İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, Türkiye’nin Covid-19 karnesinin kötü olduğunu dile getirerek, “4 Nisan günü vaka sayımız 23 bin 934’ken, 12 Nisan’daki sayımız 56 bin 956’ya çıktı,” dedi.

10 NİSAN TÜM DENGELERİ ALT ÜST ELTTİ

Erk şunları ifade etti; “Bir haftalık sürede iki kat artış endişe verici. Bizim ülke olarak sadece ölüm sayımız plato çiziyor. Ölüm oranı bakımından ABD, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere’den daha iyi durumdayız. Ne yazık ki seyahat kısıtlamasının bir faydası olmadı. Bir diğer ihtimal de kısıtlama sayesinde rakamlar çok daha artmadı. 10 Nisan’da ortaya çıkan görüntüler tüm dengeleri alt üst etti. Bir hafta sonraki tabloyu görmemiz lazım.

Erk “10 Nisan’da maske takmadan sokağa çıkanlar, fiziksel güvenli mesafeye uymayanlar 14 gün sokağa çıkmamalı. Vaka artışı nerede zirveyi bulacak ve düşecek, bilmiyoruz” diye konuştu.

10 Nisan’da sokağa çıkma yasağı başlamadan 2 saat önce ilan edilmiş, on binlerce yurttaş panikle fırın ve marketlere akın etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük risk oluşturan uygulama için sorumluluğu üstlenerek istifa etmiş ancak istifası Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilmemişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir