Nazım Hikmet aramızdan ayrılışının 61’inci yıldönümünde Eyüpsultan ARTİstanbul Feshane de anıldı

Example HTML page

Nazım Hikmet aramızdan ayrılışının 61’inci yıldönümünde Eyüpsultan ARTİstanbul Feshane de Eyüpsultan Belediye’sinin düzenlediği anma etkinliğinde anıldı

Memleket şairi Nazım Hikmet‘in 3 Haziran 1963 yılında aramızdan ayrılışının 61’inci yıl dönümünde Eyüpsultan Belediyesinin düzenlediği anma etkinliği ile ARTİstanbul Feshane de Sanatçı Sunay Akın‘ın anlatımı ve Ferhat Livaneli Orkestrası’nın muhteşem dinletisi eşliğinde anıldı.

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen anma etkinliğini eşi Yeşim Özmen ile izleyicilerin arasında izlemeyi tercih ederek protokolde oturmadı.

Sunay akın anlatımında Nazım Hikmet’in Ceza evi çıkışında gidip dizinin üstüne çöküp elini deniz suyuna batırıp Kız Kulesi’ni seyrettiğini anlatarak ‘’KIZ KULESİ NAZIM HİKMET VAKFI OLACAK’’ ifadesinde bulundu.

Akın, Nazım Hikmet ölümünden önce gittiği Datça da bir gölde tekrarlayarak orada da diz çökerek elini suya batırıp karşıyı izlediğini ve kız kulesini hayal ettiğini söyledi.

Akın: ‘’Kız Kulesini’’ Nazım Hikmet Vakfına vereceğinin altını çizerek bunun mücadelesini vereceğini ve verdikten sonra ağaçta dikeceğim dedi.

Sunay Akın Çanakkale savaşı yıllarına ve İstanbul’un işgaline de değinerek Yurt Sever Nazım Hikmeti anlattı.

Ve İstanbul işgalinde İşgalci güçler İngiliz askerlerini Kasımpaşa sokaklarında nasıl dövdüklerinden bahsetti. Son anda Kemalist bir bakkal sayesine ölümden kurtulduğunu hatırlattı.

Gülhane parkında ceviz ağacı şiirinin öyküsünü anlatırken Nazım Hikmetin Paris de ki kestane ağacı İstanbul boğazının kıyılarından gitmiştir sözünü de dile getirdi.

Anma etkinliğinin sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen Sanatçı Sunay Akın ve Ferhat Livaneli Orkestrasına çiçek takdim ederek vermiş oldukları emeklerine teşekkür etti.

Sanatçı Sunay Akın kendisine verilen çiçeği sahneye davet ettiği Nazım Hikmet Vakfı Başkan Vekili Özcan Arca’ya verdi ve onlar bunu hak ediyor. Dünya şairi Nazım Hikmet’i yaşatmak öyle kolay değil ifadesinde bulundu.

Gecenin final Şarkısı ”Güzel günler göreceğiz çocuklar inanın çocuklar motorları maviliklere süreceğiz ‘i Sunay Akın, Sanatçı Ferhat Livaneli ve Orkestrası Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Bulutsuzluk Özleminden Nejat Yavaşoğlları, Nazım Hikmet Vakfı Başkan Vekili Özcan Arca ve izleyiciler birlikte söyledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir