CHP’li Servet Güzel’den Eyüpsultan Belediye Meclisin’de, Kayyum atanmasına sert tepki

Example HTML page

CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Servet Güzel’den Eyüpsultan Belediye Meclisin’de, Hakkari Belediyesine Kayyum atanmasına sert tepki gösterdi.

Eyüpsultan Belediye meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Haziran ayı 1 inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Özgür Nemutlu Başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı haziran ayı toplantısında Gündem dışı söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Servet Güzel, Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına tepki gösteren bir konuşma gerçekleştirdi.

Servet Güzel konuşmasında; Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım bizleri sosyal medya hesabından takip eden kıymetli Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygıyla selamlıyor, Haziran ayı oturumlarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Güzel konuşmasının devamında: “03.06.2024 tarihinde Hakkâri Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık AKIŞ, hakkında açılmış bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınmış akabinde İçişleri Bakanlığı aynı gün Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık AKIŞ’ın görevden uzaklaştırıldığını ve Hakkari Valisinin, Hakkari Belediyesine kayyum olarak atandığını açıklamıştır. 

Hakkari Belediyesine kayyum atanması en temel yurttaş olma kriteri olan seçme/seçilme hakkını ve ‘demokratik’ yerel yönetimler meselesini ortadan kaldırmaktır. %48,92 oy oranıyla seçilmiş olan Belediye Eşbaşkanı,  İçişleri Bakanlığı’nın hukuksuz gerekçelere dayalı bir emri ile görevden alınmıştır. Hakkari halkının iradesine rağmen kayyum atamak demokratik siyasete darbedir.

Halkın iradesini gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan bir iktidar karşısında tüm demokrasi güçleri tepkisini ortaya koymalıdır. Bu saldırı sadece DEM parti belediyesine yönelik değildir. Bu saldırı aynı zamanda tüm Türkiye halklarının, tüm demokrasi güçlerinin ortak sorunudur. 

Susmayın, susmak onaylamaktır. Hakkari halkı 2 ay önce sandıkta iradesini tecelli ettirmiştir. Size düşen sadece ve sadece bu iradeye saygı göstermektir. Bu yüzden Hakkari halkının iradesine yönelik bu darbeden vazgeçilmeli ve Hakkari Belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık AKIŞ derhal görevine iade edilmelidir. “

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir