Muharrem İnce Eyüpsultan da Konuştu

Example HTML page

Muharrem İnce Eyüpsultan da Konuştu

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 3 Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018’e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimlerine ilişkin olarak İstanbul’daki mitinglerine devam ediyor…

Kağıthane mitingi sonrası Eyüpsultan’a geçen ince önce Eyüpsultan camiye giderek dua etti vatandaşlarla birebir sohbet etti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Eyüpsultan meydanına geçerek kendini bekleyen binlerce Eyüpsultanlıya miting de konuştu.

Erdoğan’ın uykuları kaçıyor

İstanbul’da konuşan CHP cumhurbaşkanı adayı İnce, yeni bir apolet açıklaması yaptı. 2. Ordu Komutanı Temel’in apoletlerini sökeceğini tekrarlayan İnce “Ben apoletlerini sökünce gider Erdoğan’ın emir eri olursun. Bana ‘Apoletlerini sökemez’ diyor. Sayın Erdoğan, sen İlker Başbuğ’a ‘terörist’ demiş adamsın” dedi.

Muharrem İnce’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Adıyaman, Malatya tütününü yasakladı, Amerikan tütünlerine teslim etti. Şimdi soruyorum: Amerikan tütününde vitamin mi var? ‘Milliyim’ diyor. Sen millisin de niye Saray’da Hindistan mermeri kullanıldı. Anıtkabir’de yabancı mermer mi var? Sen millisin de Süleyman Şah Türbesi’ni niye taşıttın? Rahmetli sağlığında bile böyle gezmedi. Peki sen millisin de neden 1 Mart tezkeresini getirdin?

“(2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğine dair açıklaması) TSK Disiplin Talimatnamesi gereği askerler siyasi parti toplantılarına katılamaz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşılayan astsubayları görevden alınmadı mı? Siyasi parti toplantılarına katılanlar hapse atılmadı mı? Benim hapse attırmak gibi niyetim yok. Ama apoletlerini sökeceğim o generalin. Eğer (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ı çok seviyorsan, 24 Haziran’da belli olacak. Ben apoletlerini sökünce gider Erdoğan’ın emir eri olursun. Bana ‘Apoletlerini sökemez’ diyor. Sayın Erdoğan, sen İlker Başbuğ’a ‘terörist’ demiş adamsın. Sen Türk ordusuna kurulan kumpasın savcısısın. Türk ordusunu da düzelteceğiz. Elimde anketler var. Şu kadarını söyleyeyim. Erdoğan’ın uykuları kaçıyor.

‘İmam hatipli evlatlarım; kendinizi kullandırtmayın Erdoğan’a’

“İmam Hatipliler benim çocuklarım, evlatlarım, öğrencilerim. Ama sana sadece onların oyu lazım. Bir cumhurbaşkanı öğrencileri arasında ayrım yapar mı? İmam hatipli evlatlarım; kendinizi kullandırtmayın Erdoğan’a.

“Üniversite diploması olmaması suç mu? Hayır değil ama olmadığı halde var demek ayıp. Bana ekonomi öğretecekmiş, bay ekonomist promtırlarını danışmanlarını alarak istediğin saatte istediğin kanalda karşıma çık. Konuları sen seç, tartışalım. Ben TV’de 81 milyonun izlemesini isterim, siz de ister misiniz? Herhalde gelecektir, gelmeli. ” dedi.

Eyüpsultan mitinginin ardından Gaziosmanpaşaya haraket etti.

Muharrem İnce’den türbe çıkışı vatandaşla renkli diyalog;


2 CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kağıthane mitinginden sonra Eyüpsultan’a geldi. Eyüp Sultan Camii’nde türbeleri ziyaret eden İnce, Eyüp Sultan Camii çıkışında vatandaşlarla selamlaştı.

3 Burada bir gazetecinin “(Eyüp Sultan türbesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeye alıştık. Böyle bir gelenek var ama siz de bugün geldiniz ziyaret ettiniz. Neler söyleyeceksiniz?” demesi üzerine İnce şunları söyledi:

4 “Eyüp Sultan, Tayyip Erdoğan’ın simgesi mi? Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşındaydım. Annem anneanneme demiş ki; ‘Oğlumu ortaokula giderken Yalova’dan köye gelirken göreyim. Eyüp Sultan’a gideceğiz demiş. 12 yaşında anneannemle birlikte ilk kez geldim buraya. Belki yüzün üzerinde gelmiştir. Eyüp Sultan, Erdoğan’ın simgesi olamaz. Müslümanların simgesidir. Elhamdülillah ben de Müslümanım.”

5 “BİSİKLETE NİYE BİNDİN” DİYALOĞU
Eyüp Sultan Türbesi’nden ayrılışı sırasında Trabzonlu olduğunu söyleyen Ayşe Yazıcı ile İnce arasında bisiklet diyologu yaşandı.

6 Yazıcı’nın “Senin oraya (Trabzon) bisikletle çıkman çok komik geldi ” sözleri üzerine İnce, “Bisikleti oraya getirdiler, ben getirmedim” yanıtını verdi. Yazıcı’nın “Binmeseydin. Sen nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın? Herkesin dediğini yaparsan?” sözleri üzerine de İnce, “Memnun oldum sizinle tanıştığıma efendim. Allah yolunuzu izinizi açık etsin” diye cevap verdi.

7 İnce diyoloğu sürdürdü ve Yazıcı’dan oyunu kendisine vermesini istedi. Yazıcı’nın “Yok ben AK Parti’ye vereceğim, yalan konuşamam” sözleri üzerine de İnce, “16 senedir yönetiyorlar” diye konuştu.


8 YAŞADIĞI SORUNDAN BAHSETTİ
Yaşadığı sağlık sorunundan bahseden Ayşe Yazıcı, “Mide ameliyatı olacaktım. Çapa’ya gittim. Hocamla konuştum. Bana dedi ki; ‘Ameliyat olacaksın.’ ‘Tamam hocam’, dedim. Daha şartları söylemeden ‘5 bin lira bıçak parası’ dedi. ‘Nasıl dedim bıçak parası, zaten devlet size para veriyor.’ Bunu, Allah razı olsun Tayyip de kaldırdı. Mide ameliyatı olmadım, üç sene midemden çektim. Sonra Halkalı’da mide ameliyatı oldum. Refakatçim ile gittim. 1 lira da bıçak parası vermedim” dedi.

9 İnce, bunun üzerine “Eniştenin sağlığı iyi mi? Görüşürüz, selam söyle” diyerek alandan ayrıldı.

10 Muharrem İnce, türbeden ayrıldığı sırasında önüne çıkan bir sokak köpeğini de sevdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir