Meteoroloji’den sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelere göre, Kırklareli, Sinop, Kastamonu, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Hatay, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Kars ve Iğdır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kars çevrelerinde kar, Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu açıkladı. Bugün yurtta sağanak ve kar yağışının etkili olacağını belirten Meteoroloji kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceğini duyurdu.

Kırklareli’nin, Sinop’un ve Kastamonu’nun kıyı ilçeleri ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kıyıları, Muğla çevreleri ile Hatay kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Kars ve Iğdır çevrelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde etkili olacağını açıklayan Meteoroloji, Kars çevrelerinde kar, Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağını açıkladı.

Yurdun iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun batısında 2 ila 4 derece artacağını açıklayan Meteoroloji, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağını belirtti.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 13

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu ve kuzey kesimleri hafif yağmurlu 15

İzmir: Parçalı bulutlu 20

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu 21

Antalya: Parçalı bulutlu 21

Samsun: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra yer yer yağmurlu 14

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra yer yer yağmurlu 14

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 1

Diyarbakır: Az bulutlu 14

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kesimlerinin yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege kıyılarının yer yer çok bulutlu, yarın (pazartesi) sabah saatlerinde Muğla’nın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Hatay kıyılarının yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir