Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan IŞİD’li firarı!

Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan IŞİD’li firarı!

“Kaçabilirler” ihbarına rağmen dilekçe ile açık cezaevine sevk edilen 5 IŞİD operasyonu hükümlüsü firar etti. 3’ü yakalandı, 2’si her yerde aranıyor.

Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan IŞİD’li firarı!

IŞİD operasyonunda yakalanıp ‘silah kaçakçılığı’ndan hüküm giyen 5 kişi, bir süre sonra açık cezaevine sevk edildi. Emniyet istihbarat, terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olduklarını belirterek, firar edecekleri uyarısı yaptı. Tekrar kapalı cezaevine nakil kararı verildi ancak bu arada kaçtıkları ortaya çıktı. 3’ü yakalandı. Terör suçundan hüküm giyen kişilerin açık ceza evine nakilleri hangi kritere göre verildi.? Bu güne kadar başka bir örneği varmı kamoyunun merak ettiği konular arasında IŞİD ile mücadele edilirken bu karar neden verildi.? İstihbarat birimleri, 2015 yılında terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlattı. Örgütün hücrelerine yönelik operasyonlarda Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve bağlantılı olduğu adreslerde yapılan aramalarda çeşitli silah, mühimmat ele geçirildi. Terör uzmanlarınca sorgulanan 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece ‘toplu silah ticaretinden’ mahkum olurken, terör örgütü IŞİD ile bağlantılı oldukları yönünde yeterli delil oluşmadığı için beraat etti.

YARI AÇIK CEZAEVİNE ONAY!

Kapalı cezaevinde yaklaşık bir yıldır kalan 5 mahkum, Kahramanmaraş’ta oturan Adil G.’nin evini adres göstererek yarı açık cezaevine nakledilmeleri için başvuru yaptı. Cezaevinde yattıkları gün sayısı gözönünde bulundurularak 5 mahkum, 2 hafta önce Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi. Bu gelişmeler üzerine Emniyet İstihbarat “Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı söz konusu kişilerin kaçacakları, mahkûmların izinli günlerinde çatışma bölgesi Suriye’ye geçmeyi planladıkları, gerekli önlemlerinin alınması” yönünde uyarıda bulundu. Emniyet’in bu yazısını alan cezaevi yönetimi ve savcılık 5 mahkumun tekrar kapalı cezaevine nakledilmesine karar verdi. Kararın uygulanması için harekete geçildiğinde Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban’ın 3 Mayıs günü firar ettikleri belirlendi.

İKİ SAVCILIK FİRARLARI SORUŞTURUYOR

 

Edinilen Bilgiler neticesin de; firari mahkûmların yakalanması için ülke genelindeki tüm güvenlik birimleri ile sınır kapılarındaki güvenlik birimlerine ‘acil kodlu’ uyarı yazısı geçildi. 3 mahkum yakalanarak Kocaeli 2’nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Diğer ikisinin bulunması için aramalar devam ediyor. Mahkûmların kaçmalarına yardım eden ve firar olayını organize eden kişilere yönelik de çalışma yapıldı. Araştırmalarda mahkumların firar etmek için plan yaptıkları, firara da Hasan Y. adlı kişinin yardım ettiği öne sürüldü. Firar olayının ardından geniş çaplı soruşturma da başlatıldı. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir