SAADET PARTİSİ’NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET

Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Fehim Hava ve ilçe yöneticileri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Fehim Hava, ilçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Altınok Öz ise Kartal’da hayata geçen projelerden bahsetti.

 SAADET PARTİSİ’NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET (2)

“Dönüşümde öncüyüz”

Görüşmede Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuğuna deprem dönüşümde Kartal’ın geldiği son noktayı anlattı. Dönüşümde öncü olduklarını ifade eden Başkan Altıınok Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartal Belediyesi olarak ‘Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurduk. Kartal’da bu yönde ön çalışmaları başlattık.  Kartal’da 359 site bulunuyor, bunlardan 107 ‘si 775’e tabi. Onları bir kenara koyduk. Kalan 252 siteyi bizzat incelediler. Bunlardan 83 site 2001 deprem yönetmenliğinden sonra yapıldığından depreme uygun nitelikte. Onları da bir kenara koyduk. Kalan 169 siteyi tek tek gözden geçirip kriterler koyduk. Aralarında ufak tefek dokunuş ve birleşmelerle, ada yapmakla dönüşebilecek olanlar, sadece bilgilenmeyle dönüşebilecek olanlar ve hiçbir şekilde dönüşemeyecek olanlar vardı. Hiçbir şekilde dönüşemeyecek sitelerden en somutu Tüm-Emek İş Sitesi’ydi. 332 dairenin belediyede kaydı bile bulunmuyordu. Yani hiçbir şekilde dönüşme şansı yoktu. Bizim işin peşine düşmemiz, hak sahiplerinin bu işin içinde olması, Bakanlığın da bu yolu açması ve ilaveten kira vermesi buranın dönüşmesini sağladı. 2009 yılında halkı bilgilendirme toplantılarına başladık, dernekler kurdurduk. Bizden önce kurulmuş olan dernekler de ‘Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği’ adı altında toplanmıştı. ‘Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği‘ bir süre sonra ‘Kentsel Dönüşüm Platformu’na döndü. Deprem dönüşüm ile  bugün 30 bin 681 kişiyi kurtardık.”

 SAADET PARTİSİ’NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET (4)

Ziyaretin sonunda Saadet Partisi Kartal İçe Başkanı Fehim Hava, Başkan Altınok Öz’e çalışmalarında başarılar dilerken; Başkan Altınok Öz de konuğunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir