Kılıçdaroğlu CHP kurultayı için tarih verdi

Example HTML page

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen parti kurultayının Ankara Eryaman’daki stadyumda ağustos ayında yapılacağını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Fikret Bila’ya açıklamalarda bulunurken, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve ne zaman yapılacağı merak konusu olan kurultay hakkında da mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu ertelenen kurultayı, Ankara Eryaman’daki stadyumda ağustos ayında yapmayı planladıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bu kurultayın adını ‘İktidar Kurultayı’ koyduk. Çünkü iktidara yürüyoruz. Halk artık iktidar değişikliği istiyor. Sorunlarını çözen bir iktidar görmek istiyor. İlk seçimde bu değişimi yapacağına ve bizi iktidara getireceğine inanıyorum. Planımızla, programımızla, kaynakların doğru kullanımına dayalı bütçe anlayışımızla her türlü hazırlığımızı tamamlamış durumdayız” diye konuştu.

CHP’nin ertelenen Büyük Kurultayı’nın tarihi için Bilim Kurulu’nun önerileri bekleniyordu.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine düzenlenen Adalet Yürüyüşü’nün bir benzerini bugünkü koşullarda doğru bulmadığını da aktardı. Bila’nın sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu,”Bugün koşullar farklı. Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum. CHP’nin de diğer muhalefet partilerinin de çok dikkatli olmaları lazım. Gerginlik yaratacak, provokasyonlara açık eylemlerden uzak durmalıyız. Çünkü Erdoğan’ın istediği zaten bu. Muhalefeti provokasyonlara açık şekilde sokağa dökmek ve bu gerginlik üzerinden politika yapmak. Bu tuzağa düşmemeliyiz, Erdoğan’ın oyununu bozmalıyız.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir