İnce Hakkâri’de: Hep beraber memleketimize bahar getireceğiz

Example HTML page

İnce Hakkâri’de: Hep beraber memleketimize bahar getireceğiz

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Dün Edirne’de miting yaptık, bugün Hakkari’deyiz. Yarın Rize’deyiz, yarın akşama Antalya’dayız. Türkiye’yi düşünün, dört köşesini Edirne, Hakkari, Rize, Antalya. Dört bir köşeyi de kucaklamak istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’nin Hakkari Mitingi…

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP paylaştı: 10 Mayıs 2018 Perşembe

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyasına Hakkari mitingi ile devam ediyor İzmir marşı ile sahneye çıkan Muharrem İnce, mitinge kalabalığa 8 köşeli kasket atarak başladı.

İnce’nin konuşmasından satır başları:

-Dün Edirne’deydim, bugün Hakkari’deyim. Akşam Trabzon’da, Rize’deyim. Yarın Antalya’dayım. Bir kardeşlik köprüsü kurmak için Hakkari’deyim.

-Köprü yapmak kolay iş, huzuru bulmak zor iş huzuru. Türkiye’nin normalleşmeye, barışa, kardeşliğe, demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’nin özgürlüğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Hiç kimseyi dışlamadan, elinin tersiyle itmeden, herkesi severek.

“Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın, güzel gönderin, yuh yapmayın”

-Temel Karamollaoğlu’na gittim, dedim başarılar diliyorum. Akşener’e gittim, ona da başarılar diledim. Dün hapishanede Sayın Demirtaş’a gittim. Dedim ki, “Selahattin Başkan, sana da başarılar diliyorum” dedim. Akşam Sayın Erdoğan’a gittim. Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın, güzel gönderin, yuh yapmayın. Dedim ki yarın Hakkari’ye gideceğim, bütün rakiplerim, bütün adaylar Hakkarililere bizden de selam söyle dediler. Onların selamlarını iletiyorum.

-Şimdi bakınız, ne yapmamız lazım. Beni çok iyi dinlemenizi istiyorum. Bu Doğu, Güneydoğu insanının bizim bölgelere göre farklı bir özelliği var. Taziyeleri çok önemsiyorsunuz siz, bir şey daha fark ettim biliyor musunuz. El salladığımda karşılık vermeyen kimse olmadı, herkes el salladı.

Erdoğan’dan İnce’ye: Hakkari’ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı?

-Bana sorduğu bir soruyu açıklamam lazım. Bana dedi ki kinayeli bir şekilde: “Hakkari’ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı”. Ben de dedim ki, tabii olacak. Kameraler göstersin de, Sayın Erdoğan görsün biraz. Tek olan şeyler bir grubun olamaz, hepimizin olur. Bayrak tektir, Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin hepsinindir bayrak. Cumhurbaşkanı tektir, CHP’nin, HDP’nin olmaz. 81 milyonun cumhurbaşkanı olur.

“Burada yaptığım konuşmayı Rize’de de yapacağım”

-Açık yüreklilikle diyeceğiz Kürt sorunu. Bu bir siyasal, ekonomik, kültürel, eksik demokrasi sorunudur. Ama Kürt sorunu asıl bir şeydir, ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır’a, Hakkari’ye gelir, güzel laflar eder. Kürtlerin hoşuna gidecek. Başka yere bir gider, unutur, bambaşka bir adam olmuş. Ben size söz veriyorum. Burada yaptığım konuşmayı Rize’de yapacağım. Ne ben sizi kandıracağım, ne de FETÖ beni kandıracak. Yapamayacağımızı söylemeyeceğiz, bazen siz kızacaksınız bana bazen Kocaeliler bazen Edirneliler bazen Diyarbakırlılar. Biz doğruyu bulacağız, 81 milyon kendisine “Biz beraber mi yaşayacağız, ayrı ayrı mı yaşayacağız” sorusunu soracak.

-Bu sorunları nasıl çözeceğiz? Bursa’nın B’si, 3-B ile çözeceğiz. Bir, barışacağız, İki, büyüyeceğiz, üç, bölüşeceğiz. Gönüllerde, yüreklerde, sokaklarda, meydanlarda barışacağız. Ekonomimiz büyüyecek. Ekonomimiz geliştikçe, mahkemelerimiz bağımsız oldukça dış yatırımcı, yabancı sermaye gelecek. Türkiye uygar bir ülke, orada hukukun üstünlüğü vardır. Buna inanacak, ekonomimiz büyüyecek. Ekonomimiz büyüyünce gelirimiz artacak; bunu da hakkaniyetli biçimde bölüşeceğiz. Hakkari da bundan payını alacak. Hakkari’de liseye giden Berfin kızımız, Siyasal Bilgiler Üniversitesi’ne gidip Yalova’ya vali olmanın hayalini kuracak.

***

Hakkari’deki mitinge katılmak üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanına gelen İnce, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplumu ayrıştırmaya, bölmeye çalışmadıklarını, aksine amaçlarının ülkeye huzurun gelmesi olduğunu belirtti.

“Dün Edirne’de miting yaptık, bugün Hakkari’deyiz. Yarın Rize’deyiz, yarın akşama Antalya’dayız. Türkiye’yi düşünün, dört köşesini Edirne, Hakkari, Rize, Antalya. Dört bir köşeyi de kucaklamak istiyoruz.” diyen İnce, cumhurbaşkanı adaylarına ziyaretlerine ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret ettim, başarılar diledim. Sayın Akşener’i ziyaret ettim, başarılar diledim. Sayın Demirtaş’ı dün ziyaret ettim, başarılar diledim. O da bana başarılar diledi. Espri yaptı hatta ‘Muharrem hoca böyle olmuyor’ dedi. Nasıl olsun başkan dedim, ‘her aday birer haftayla sırayla hapis yatsın, hepsini ben yatmayayım’ dedi. Konuştuk, sohbet ettik.

Sayın Erdoğan’a gittim, AK Parti Genel Başkanı. Sayın Erdoğan da adaydır. Kendisiyle de görüştük. Başarılar diledik, o da bize başarılar diledi. Dün herhalde Sayın Perinçek, imzayı doldurdu, o da aday. Ona da en kısa sürede uğrayacağım. Ona da başarılar dileyeceğim. Bizim derdimiz Türkiye’yi normalleştirmek. Huzur istiyoruz biz. Bütün rakiplerimin selamı var. ‘Selam söyleyin’ Hakkari’ye dediler.”

İnce ve beraberindekiler, daha sonra karayoluyla Hakkari’ye hareket etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir