İmamoğlu’ndan CHP’deki istifa tartışmalarına ilişkin açıklama

Example HTML page

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’deki istifa tartışmalarına dair, “Ben bunun dışarıya yansımasını inanın demokrasi olarak görmüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi’deki esnaf ziyareti sırasında CHP’deki istifa tartışmalarına ilişkin, “Bir parti içindeki duyguyu parti içinde tartışırsınız ama parti içinde kalır ve dışarıya yansımaz. Ben bunun dışarıya yansımasını inanın demokrasi olarak görmüyorum” dedi. 

Sultangazi Esentepe semt pazarındayız.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 31 Ocak 2019 Perşembe

31 Mart Yerel Seçim ziyaretlerini Sultangazi’de sürdüren CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cebeci Caddesi’nde esnaf ve halkla bir araya geldi.

“İNANIN DEMOKRASİ OLARAK GÖRMÜYORUM” 

Basın mensuplarının CHP’de yaşanan istifa tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, “Bunlar parti içi meseleler, ben her zaman devredeyim. Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım, il başkanımın genel başkanımın, yöneticilerimin yanındayım. Bir süreç olabilir, biz insanlar arasındaki diyalogda, ben girerim başkası girer, yarın ben sorun yaşarım, başka birisi devreye girer. Zaten kendi içinde kurum olmak, aile olmak böyle bir şey. Bunu dışarıya yansıtmamak lazım. Bazen yansıyor bizim içimizdeki bazı arkadaşlar duygularını dışa dönük söyleme serbestliğini demokrasi olarak görüyorlar. Ben öyle görmüyorum. Bir parti içindeki duyguyu parti içinde tartışırsınız, konuşursunuz, uzlaşırsınız, uzlaşamazsınız, ama parti içinde kalır ve dışarıya yansımaz. Ben bunun dışarıya yansımasını inanın demokrasi olarak görmüyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

“BİZ ASLA ÖYLE OLMAYACAĞIZ”

Yaşanan tartışmaların ülke gündemine getirilmek istenmesine rağmen yurttaşın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceklerinin altını çizen İmamoğlu, “Bunlar sokakta olacak. Seçim gündemini vatan millet gündemi haline getirmeye çalışanlar olacak, biz asla öyle olmayacağız. Ben Hasan kardeşimin gelecek sorunu konuşacağım, iyi yetişmesini konuşacağım, esnafımın nasıl iş yapacağını konuşacağım. Sultangazi’de beş mahallede yıllardır süren kentsel dönüşüm tapu sorunu var. Taş ocağıyla ilgili çevre sorunu var. Bak ne güzel Allah bilir yan yana oturan insanlar 7 bölge 7 renk, yani ben kim nedir, nerelidir? Buna mı bakacağız, bunlar çok yanlış” dedi. 

“ÖNYARGILI DAVRANIŞLAR BENİ ÜZÜYOR”

Ziyaretleri sırasında zaman zaman yurttaşlardan farklı tepkiler almasına ilişkin bir soruya cevap veren İmamoğlu, “Bir partinin mensubu olabilir, mahalle başkanı olabilir. Sonuna kadar dinlerim, ilçe başkanı bile gelse dinlerim. Sadece üzüldüğüm beni dinlememesi oldu. O tür önyargılı yaklaşımlar beni üzüyor. Tekrar söylüyorum, hepsi buyursun gelsin, sohbet edelim, tartışalım, ama lütfen beni de dinlesinler” diye konuştu. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir