Erdoğan, AKP’nin seçim manifestosunu açıkladı

Erdoğan, AKP’nin seçim manifestosu açıkladı. Partinin yerel seçim sloganı ise ”Memleket işi gönül işi” olacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara Kapalı Spor Salonu’nda AKP’nin seçim manifestosunu açıkladı. Toplantı öncesi salon dışındaki kalabalığa hitap eden Erdoğan, ”Bütün büyükşehirlerde, illerde, ‘Cumhur İttifakı’ olarak inşallah yeni bir süreç başlatacağız. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz” ifadesini kullandı.

Manifestonun açıklanmasıyla 31 Mart yerel seçim kampanya dönemi de resmen başlamış oldu.

İşte Erdoğan’ın açıkladığı başlıklar;

“Şimdi manifestomuzu 11 başlıkla özetliyoruz. Bakın burası çok önemli, değerli basın mensupları, değerli misafirler.

1- Şehir planları, Bu konuda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemlerle hareket edeceğiz. Parsel bazlı planlara kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişikliklerini halkın gözetiminde yürüteceğiz.

Sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvuracak, milletimizin onayını alacağız. Potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere özel önem vereceğiz.

2- Altyapı ve ulaşım. Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda bir şehir haline getirmeyeceğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönem içme suyu, kanalizasyon gibi sorunları çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Sokaklarımızdaki araç istilasına son verip, kaldırımlarımızı sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3- Kentsel dönüşüm. Bu projelerimizi, şehirlerimizi çarpık yapılaşmadan kurtarmak için geliştireceğiz. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü tercih edeceğiz. Tek tip dönüşüm yerine, kültürel dönüşümle birlikte tasarlayarak yepyeni bir şehircilik hareketi başlatacağız. Millet kıraathanelerini mahallelerimize indireceğiz.

4- Planlama. Şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek projeler tasarlayacağız ve şehirlerimizi aslına uygun yaşatacağız. Silüetleri bozan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi mekanları, günlük hayatın vazgeçilmezi haline getireceğiz. 

5- Akıllı şehirler. Tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Teknolojinin imkanlarını, özellikle yerli uygulamaları teşvik ederek halkımızın hizmetine sunacağız. 

6- Çevreye saygılı şehirler. Bununla, Rabbimizin bize emanet ettiği canlılarla bir hayat sürdürmeyi sağlayacağız. Halkımızın ailesiyle dinlenebileceği, vakit geçirebileceği millet bahçelerini tüm şehirlerimizde yaygınlaştıracağız. CHP aday çıkarmaya başladı, sen nasıl büyükşehir belediye başkan adayısın ya. CHP geçmişten ders almamış. Şimdi onun varisleri çöp dağlarıyla hareket ediyor. Aynı tuzağa bir daha düşmemeniz lazım.

7- Her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız ve belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız. Aile kurumunu güçlendirecek çalışmalarımızı öncelik haline getireceğiz. Aile danışma ve yaşam merkezleri, kadın ve gençlik merkezleri, spor merkezleri, kültür merkezleri, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim yerlerine götüreceğiz.

8- Yatay şehirleşme. Yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde bu yer alacak. Şehirlerimizi toprağa yakın duran, komşuluk anlayışını geliştiren yatay mimari ile inşa edeceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek ülkemizin her yerine götüreceğiz. Bu modele öncelik vereceğiz.

9- Halkla birlikte yönetim. Belediyeyle ilgili kararlara şehir sakinlerinin, sivil toplum kuruluşlarını ve muhtarların katılımını sağlayacağız. Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacağız. Yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak şehir konseyleriyle kararları ortak bir akılla alacağız. Canlı yayın dahil herkese açık şekilde yapılması için tüm imkanların kullanılmasını sağlayacağız.

10- Şeffaflık. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Yatırımlarımızı ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağı titiz bir şekilde değerlendirecek ve sonra adımlarımızı atacağız. Her faaliyetimizi milletimizin gözü önünde, her türlü bilginin, belgenin açık olduğu bir şekilde yürüteceğiz.

11- Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz.”

Erdoğan’ın Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen törendeki konuşmasından satır başları şöyle:

“Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini hizmetten yana kullanarak AK Parti’yi birinci parti olarak çıkaracağını biliyorum.”

“Şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken küresel ölçekte gelir dağılımı da giderek bozuluyor. Yapay zekalar kimi belirsizlikleri beraberinde getiriyor. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere etnik ve kültürel ayrımcılık gibi demokrasiye meydan okuyan eğilimler yükselişe geçmiş durumda. Sosyal buhranlardan, terör olaylarına kadar pek çok sıkıntıyla boğuşan dünyamız artık tarihi bir ayrıma gidiyor. Bunlar bizleri belediye hizmetleri konusunda daha çok düşünmeye sevk ediyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz.”

“Bizimkisi bir aşk hikâyesi; aşk ise kişinin sevdiğinde yok olmasıdır”

“Bize göre şehirlerimizin uzun süredir mahlul olduğu sıkıntıların temelinde insan fıtratının bir kenara bırakıp bireysel hırslar temelinde şekillendirilmesi yatıyor. Milletin değerlerine sahip çıkmayanın şehircilik değerlerine sahip çıkması beklenemez. Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan vizyonsuz, kifayetsiz, istikrarsız, plansız, umursuz, hastalıklı beyinlerle örselenmiştir. Bırakınız sonradan kurulanları, kadim şehirlerimiz bile bu hastalıktan kendini kurtaramamıştır. Elbette hatalarımız bizim de olmuştur. Ama tanrı şahit ki tüm gücümüzle ülkemizi maddi ve manevi değerleriyle yeniden buluşturmak için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız.”

“Şehirlerimizi mazisiyle barışık ve geleceği kucaklayacak hizmetlere kucaklayacak projeler için gece gündüz ter döktük. AK Parti belediyecilikte çığır açmıştır. AK Parti kadrolarının belediyelerdeki başarısının temelinde halka hizmet hakka hizmet paradigması vardır. Hizmet süresini 24 saate, 7 güne yayan bir yönetim pratiği sergilenmiştir. Belediye çalışanlarının yetişemediği, temizlik gibi çalışmaların aksamaması için parti kadrosundan gönüllülerle yaptık.”

“Gençler, bu ülkenin CHP’den aldığı etiği çöp, çukur ve çamurla mücadele diyerek yola çıktık. Çünkü CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Eğer çöp dağlarından İstanbul temizlendiyse, Ümraniye’deki çöp deposu patlamak suretiyle 39 vatandaşımız öldüyse bunun hesabının sorulması lazım. Kimdi belediye başkanı? CHP. Ne hesabı soruldu ne de hesabını soran oldu.”

“Her seçim bir imtihandır; seçimden başarıyla çıkmak için geçmişte yaptığımız hizmetlerle yetinmeyeceğiz; şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştiriyoruz”

“Tevazu, samimiyet ve gayretle, ‘memleket işi gönül işi’ diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz”

“İstanbul, Ankara değişti ama teslim alınmayan yerlerde hâlâ susuzluk devam ediyor.”

“Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle milletimizin gönlünü kazanmak, ardından da sandıkta oyunu almak. 2019 sınavından başarıyla çıkmak için yaptıklarımızla yetinmiyor yeni projeler planlıyoruz. Bakanlıklarımızdan en küçük belediye birimlerimize kadar şehirlerle ilgili tüm planları, hizmetleri strateji belgeleri üzerinden takip edeceğiz.”

“Cumhurbaşkanlığı bünyesinde izleme sistemi kuruyoruz. Tecrübe ve bilgi paylaşımından tasarruf ve şeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceğimiz bu sisteme belediyelerimizi de ekleyeceğiz. Genel ve yerel iktidarlarımız döneminde plansız yerleşimin kökünü kuruttuğumuz gibi denetimsiz, işlevsiz, ilkesiz planlamayı da ortadan kaldıracağız. Belediye başkanlarımız şehir halkına hakim olma değil hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler. Yani, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz anlayışıyla hizmetlerini sürdürecekler.”

ERDOĞAN KONUŞMASI ÖNCESİNDE SALON DIŞINDAKİ KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Toplantı öncesi salon dışındaki kalabalığa hitap eden Erdoğan, ”Bütün büyükşehirlerde, illerde, ‘Cumhur İttifakı’ olarak inşallah yeni bir süreç başlatacağız. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

‘Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yerel seçimlere partimiz Merkez Karar Yönetim Kurulu Merkez Yürütme Kurulu yoğun bir çalışmayla hazırlandı. Bu hazırlıkların neticesinde bu yerel seçimlerde hangi çerçevede neler yapacağız bunların hazırlıklarını bitirdik. Merkezi yönetimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. Eğitimde neler yaptık sağlıkta ulaşımda enerjide neler yaptık neler yapıyoruz? Şimdi yerel seçimdeyiz. İstanbul’dan yola çıkarken bir şey söylemiştik 3Ç demiştik çöp çukur çamur. Çünkü CHP demek çöp demektir çukur demektir çamur demektir. Biz geldik bunları yok ettik modern şehirler meydana getirdik. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz. İstanbul’da Binali Bey ile bu yola devam ediyoruz edeceğiz. İzmir’de de Nihat Zeybekci kardeşimizle İzmir’i çok farklı bir şehir haline getireceğiz.

Ve bütün büyükşehirlerde, illerde, ‘Cumhur İttifakı’ olarak inşallah yeni bir süreç başlatacağız. Bir tarafta zillet ittifakı öbür tarafta ‘Cumhur İttifakı.’ ‘Cumhur İttifakı’ ile PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP öbür tarafta malum partilere inşallah 31 Mart’ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir