İmamoğlu: Dayısı olduğu için değil liyakati ile işe alınacak

Example HTML page

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazi Cemevi’nde Muharrem iftarına katıldı ancak yoğun ilgi nedeniyle iftarı gerçekleştiremedi. İftar masalarının kurulduğu alana yoğun ilgi nedeniyle inemeyen İmamoğlu, yönetim katında cemevi idarecileriyle bir araya geldi.

Binadan zorlukla çıkabilen İmamoğlu çıkışta, cemevi etrafını ve İsmetpaşa Caddesi’ni dolduran binlerce vatandaşla karşılaştı. Konuşma yapması için hazırlanan platforma zorlukla ulaşan İmamoğlu, “Mağdur olan kesimler var, bazı kayırmacılıklar var. Biz diyoruz ki; ‘Hepimiz eşitiz.’ Bir işe insan alınacaksa, liyakati ile alınacak. Kimsenin dayısı, amcası, halası, teyzesi olduğu için işe alınmayacak. Benim vatandaşım, bu toprakların insanı olduğu için işe alınacak. Bazı yaptığımız işleri eleştirenler ya da bizi adaletsizlikle suçlayanlar, kendilerine, geçmişte yaptıklarına baksın” dedi.

“EN BÜYÜK ACILARDAN SEVGİ, VİCDAN VE AHLAK DOĞMUŞTUR”

“Milletimiz, acılardan birliktelik çıkarmayı, her şeye rağmen vatanını, milletini düşünmeyi kendine felsefe edinmiştir” diyen İmamoğlu, “En büyük acılardan sevgi, vicdan ve ahlak doğmuştur. Aynen Kerbela’da olduğu gibi. Yapılan bu katliama, acı olaya rağmen, tümüyle topluma verilen mesajlar, adalete dönük mesajlar olmuştur. Bu topraklarda da acılar yaşanmıştır, bu topraklarda da çok canlar yanmıştır. Yine bizim insanımız iri olmayı diri olmayı başarmıştır” dedi.

“ADALET DAĞITMAYA, ADİL OLMAYA HEPİNİZİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM”

“Bizi ayırmasınlar. Bizi bölemesinler. 82 milyon yurtsever, vatansever insanımız için bu duaları her yerde yapıyorum” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Bu şehre, sizlerin oylarıyla seçilmiş belediye başkanınız olarak, şehri emininiz olarak, sizlere her anımda, her ortamda, her işimde adalet dağıtmaya, adil olmaya ve hiçbir konuda adaletsiz hiçbir işleme imza atmamaya, bu güzel ayda, bu matem ayında, en ince düşünmemiz gereken bu ortamda, en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar, hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi.

“BİZİ ADALETSİZLİKLE SUÇLAYANLAR GEÇMİŞLERİNE BAKSIN”

Kalabalığa, “Hep birlikte barışı, huzuru, özgürlüğü, adaleti, hakkı ve hukuku layık kılacağız” diye seslenen İmamoğlu, hiç kimsenin buna engel olamayacağını ifade etti. Çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Mağdur olan kesimler var, bazı kayırmacılıklar var. Biz diyoruz ki; ‘Hepimiz eşitiz.’ Bir işe insan alınacaksa, liyakati ile alınacak. Kimsenin dayısı, amcası, halası, teyzesi olduğu için işe alınmayacak. Benim vatandaşım, bu toprakların insanı olduğu için işe alınacak. Bazı yaptığımız işleri eleştirenler ya da bizi adaletsizlikle suçlayanlar, kendilerine, geçmişte yaptıklarına baksın” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir